Antena 3 CNN Actualitate Gică Popescu: "În fiecare an, de Revelion, îmi puneam trei dorințe. Una dintre ele era să fiu mai bun decât Hagi"

Gică Popescu: "În fiecare an, de Revelion, îmi puneam trei dorințe. Una dintre ele era să fiu mai bun decât Hagi"

Gică Popescu: "În fiecare an, de Revelion, îmi puneam trei dorințe. Una dintre ele era să fiu mai bun decât Hagi"
21 Iun 2016   •   21:30

După o lungă perioadă de tăcere, marele campion Gică Popescu a acceptat să vorbească, într-un interviu acordat în exclusivitate lui Mihai Gâdea.

Gică Popescu a recunoscut la începutul ediției de ce a vrut să vină la Sinteza Zilei:

"Tu (Mihai Gâdea n.r.) ai fost unul dintre oamenii care a fost foarte aproape de mine în momentele foarte grele. În acele momente încerci să găsești susținere și ajutor. Atunci am spus celor care erau de față că atunci când voi ieși public, voi veni aici, la Sinteza. Acesta este motivul pentru care am venit aici mai întâi."

Legenda a preferat să nu comentez în niciun fel latura legală din istoria sa personală.

"A fost o perioadă foarte grea, dar nu vreau să vorbesc despre el, pentru că de când a apărut dosarul, am decis să lăsăm justiția să își facă treabă. Nu am făcut niciun comentariu niciodată. Am încercat să am o atitudine normală și corectă și pe perioada de detenție. Am respectat întru totul decizia instanței. Chiar dacă am și voi avea mereu o altă părere. Ne-am dus cu demnitate până la sfârșit pedeapsa, s-a terminat, din păcate nu așa cum am vrut eu, dar să ne ferească Dumnezeu de cât putem să ducem. Am lăsat în spate o perioadă grea, dar care m-a ajutat foarte mult să înțeleg anumite lucruri."

Cele mai grele momente din viață

Gică Popescu a recunoscut și care au fost cele mai grele momente din viața sa.

"Această perioadă a avut două momente foarte grele. Primul a fost în ziua în care am aflat sentința. Cum să le spun eu copiilor mei? Ăla a fost la nivelul aflării decesului tatălui meu. Acestea au fost cele mai grele din viața mea. Trebuie să fii puternic, trebuie să mergi mai departe, pentru că nu ai încotro. Tata era o persoană foarte dură, dar foarte mândră. Eu știu de la mama, care ne-a povestit ulterior, îl vedea pe tata în fiecare seară, când credea că este singur în casă, cu o icoană în mână și plângea. După decizia instanței, i-a cedat inima, la două luni distanță."

Gică Popescu: Situația fotbalului românesc încă este fericită. Dar fără un proiect pe viitor, nu se mai poate

Legendarul jucător a explicat și care este problema cu fotbalul din ROmânia, în contextul în care naționala României a suferit o înfrângere istorică în fața Albaniei și a fost eliminată de la turneul EURO 2016.

"Lucrurile s-au schimbat foarte mult în fotbal. State care nu aveau echipe naționale extraordinare au înțeles și au început să se ridice. Am ajuns în această situație, pe care eu încă o consider fericită, pentru că nu am făcut absolut nimic. Dacă nu faci nimic, nu ai un proiect, începi de la punctul A și zece ani mergi spre punctul B... noi nu avem așa ceva. Dacă nu înțelegem că trebuie să spunem stop și de la capăt, să angrenăm nu numai specialiști de la FRF, trebuie un grup de lucru care trebuie să pună la punct o Biblie a fotbalului românesc și aceasta să fie respectată cu sfințenie pe o durată de timp."

Gică Popescu: Nu mai vreau să candidez la șefia FRF

Gică Popescu a recunoscut că nu mai vrea să candideze la conducerea FRF.

“Nu mai am motivația pe care o aveam în 2014. Toți care ne raliasem în acest proiect aveam un entuziasm incredibil. Echipa era extraordinară, susținerea de afară era extraordinară, dar s-a întâmplat altceva. Dar mie mi-a trecut, vă spun sincer. Am încercat în 2009, în 2005 prima dată. Eu nu pot să aștept toată viața mea să fiu eternul candidat la șefia FRF. Îmi văd de viața mea, de treaba mea. Toată lumea ne spunea, când am terminat cu fotbalul să venim și să ne implicăm. Nu s-a putut. Nu putem să stăm mereu și să așteptăm alegeri. Viața mea a luat o altă direcție, care din păcate sau fericire are alte priorități.”

Gică Popescu: Domnul Anghel Iordănescu este depășit

Gică Popescu a opinat și ce au greșit tricolorii în turneul EURO 2016.

”Sunt de părere că această naţională e cea mai slabă pe care a avut-o vreodată fotbalul românesc. Nu cred că am avut vreodată o naţională compusă de fotbalişti care să joace la cluburile la care joacă cei de acum. Care joacă. Am făcut din victoria din Feroe o performanţă extraordinară. Chiar aşa am ajuns?”

”Din punctul meu de vedere, acum domnul Iordănescu este total depăşit. 10 ani de zile în care nu a avut contact individual cu fotbalul. A stat departe de fenomen, eu ştiu foarte bine pentru că domnul Iordănescu urma să devină director tehnic. Am stat de vorbă cu dânsul şi simţeam, dar era Anghel Iordănescu...Din punctul meu de vedere, acum nu era pentru această funcţie”, a spus Popescu.

"Nu știu dacă domnii care conduc acum federația au capacitatea să schimbe ceva dramatic. De asemenea, nu cred că își doresc o carieră în sport. Eu cred că ei își doresc altceva. Așa mi se pare mie. Nici nu au în jur oameni pricepuți. Când nu știi, când nu ai experiza necesară, îți iei oameni pricepuți, cu expertiză."

Imagini speciale prezentate de Gică Popescu

Gică Popescu a prezentat și o serie de imagini impresionante din cariera sa de fotbalist, alături de legende ale fotbalului mondial.

Gică Popescu, despre experiența de căpitan la Barcelona

Gică Popescu a povestit și o parte din experiența sa la Barcelona, echipă cu care a câștigat trofee importante în perioada în care a condus-o, din postura de căpitan.

Generația de aur, aruncată

Gică Popescu a explicat și că există un puternic sentiment anti-generației de aur. Inclusiv medicul care s-a ocupat de generația de aur a fost dat afară, pe ușa din dos, după cum a observat Gică Popescu.

"O dată în 15 ani nu a greșit un diagnostic. Veneam de la Barcelona ca să mă controleze doctorul Pompiliu Popescu. L-au dat afară după 20 și ceva de ani, pe ușa din dos. Putea să fie și cel mai mare dușman, a vindecat sute de picioare de campioni, nu poți să îl tratezi așa, nu poți."

Gică Popescu: În fiecare an îmi puneam trei dorințe. Una era să fiu mai bun decât Hagi

Gică Popescu a vorbit și despre prietenia sa cu Gică Hagi.

"Cu Hagi am jucat încă din perioada Steaua 88. Am jucat la Barcelona, ne-am reîntâlnit la Galata, am fost colegi la națională. Eu în fiecare an, de Revelion, îmi puneam trei dorințe. Și una dintre ele era să fiu mai bun decât Hagi. Dar am fost mereu prieteni. La Barcelona, jucam trei din cinci. Și fiecare voia să joace. Eu voiam să joc, Gică voia să joace. Competiția era pe teren, afară nu a existat niciodată. Mereu am avut această apropiere, chiar înainte de perioada de a deveni cumnați. Competiția era pe teren, dar afară am fost mereu prieteni."

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close