Antena 3 CNN Actualitate Imaginile sărăciei crunte din sectorul lui Vanghelie, primar timp de 15 ani consecutiv

Imaginile sărăciei crunte din sectorul lui Vanghelie, primar timp de 15 ani consecutiv

Imaginile sărăciei crunte din sectorul lui Vanghelie, primar timp de 15 ani consecutiv
Sursa foto: Foto captura Antena 3
29 Iul 2015   •   10:22

În timp ce mulţi politicieni şi oameni de afaceri ne sfidează cu averile impresionante, obţinute prin furturi şi înşelăciuni, oamenii de rând se chinuie să-şi ducă traiul de pe o zi pe alta. La fel se întâmplă şi în sectorul unde Marian Vanghelie a fost primar timp de 15 ani. Acolo, în anumite zone, se trăieşte într-o sărăcie cruntă, chiar sub nasul aleşilor.

În cei 15 ani cât a fost primar, Vanghelie s-ar fi preocupat mai mult de şpăgi. Procurorii spun că a primit peste 30,4 milioane de euro mită ca să atribuie contracte cu dedicaţie.

Mizerabil şi sărăcăcios. Aşa arată sectorul unde Marian Vanghelie a fost primar timp de 15 ani consecutiv. Sărăcia sectorului se vede imediat cum treci de câteva blocuri reabilitate în urmă cu câţiva ani de fostul edil.

Deşi fără posibilităţi, copiii din sectorul 5 vor totuşi să înveţe carte pentru că au înţeles că este singura soluţie de a scăpa de sărăcia în care locuiesc. Florentina are un birou impovizat, dar carnetul de elev este plin de note de 10.

Copiii care speră la un viitor mai bun îşi duc traiul zilnic printre munţii de gunoaie, fier vechi, miros greu de suportat, haine murdare şi fără condiţii de igienă. Confortul lor nu înseamnă vile de lux, ci barăcile murdare gata să se dărâme din moment în moment.

Cei care locuiesc în barăcile impovizate sunt mai tot timpul gata pentru a construi altele noi, întrucât autorităţile vin frecvent să le dărâme. Chiar şi paturile sunt impovizate. Nu există nici podele, iar pe mesele, şi ele impovizate, sau farfurii murdare.

Viaţa din ghetou este un focar de infecţie pentru cei care locuiesc acolo. Sunt copii nou născuţi care cresc şi trăiesc printre gunoaie.

Barăcile impovizate sunt pline de pericole. Patru copii au murit arşi în urma unui incendiu, după ce o podea impovizată a luat foc.

Familiile trăiesc din alocaţiile copiilor. Şi tot din alocaţii înearcă să îi susţină în sistemul de învăţământ.

Când reporterii au căutat un punct de vedere, reprezentanţii Primăriei Sectorului 5, nu au fost de găsit.

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close