Antena 3 CNN Actualitate Incident extrem de grav. Un avion care a decolat de pe Aeroportul Otopeni s-a întors de urgență la București

Incident extrem de grav. Un avion care a decolat de pe Aeroportul Otopeni s-a întors de urgență la București

Incident extrem de grav. Un avion care a decolat de pe Aeroportul Otopeni s-a întors de urgență la București
Sursa foto: Foto: pixabay.com
14 Sep 2018   •   18:19

Un avion Blue Air care avea destinația Liverpool a survolat, vineri seară, timp de mai multe zeci de minute, Aeroportul Otopeni pentru a se întoarce la sol, după ce în timpul decolării ar fi atins cu coada pista aeroportului.

În momentul în care piloții au sesizat problema, avionul se afla deasupra Ungariei.

Înainte de a ateriza cu bine, piloții au încercat să consume cât mai mult din combustibil pentru a repune aeronova în siguranță la sol, în condițiile în care avaria suferită ar fi putut să îngreuneze manevrele de aterizare.

Aeronava Boeing 737 a decolat la 16.44 de pe Aeroportul Otopeni spre Liverpool.


"Zborul 0B 133, care a decolat în această după-amiază de pe Aeroportul Otopeni cu destinaţia Liverpool, s-a reîntors la Bucureşti ca urmare a deciziei comandantului. Respectând procedurile în vigoare şi pentru că siguranţa este prioritară la Blue Air, echipajul a decis să revină pe Otopeni ca urmare a unei suspiciuni de defecţiune tehnică", precizează compania, într-un comunicat.

Pentru a diminua disconfortul creat de realizarea procedurilor de inspecţie, compania a luat decizia ca pasagerii să fie transportaţi cu o altă aeronavă Blue Air şi să ajungă la destinaţie în cel mai scurt timp posibil.

"Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi şi are un istoric impecabil în siguranţa zborului. Pentru a elimina orice suspiciune şi pentru liniştea pasagerilor, avionul a aterizat pe Aeroportul Otopeni în condiţii de maximă siguranţă la ora 18:25, pentru efectuarea verificării tehnice", subliniază Blue Air.

Potrivit expertului în aviație Sorin Stoicescu, incidentul ar fi putut fi cauzat de o eroare de pilotaj.

"Este un incident care se întâmplă destul de rar, este cauzat de o eroare de pilotaj, o decolare făcută brusc, una în care nu s-a ținut cont de respectarea parametrilor din manual', a explicat Sorin Stoicescu.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close