Antena 3 CNN Actualitate Interviu bombă la Sinteza zilei: Cine a intrat în arhiva SIPA. Ministrul acuzat că și-a sustras dosarul compromițător

Interviu bombă la Sinteza zilei: Cine a intrat în arhiva SIPA. Ministrul acuzat că și-a sustras dosarul compromițător

Interviu bombă la Sinteza zilei: Cine a intrat în arhiva SIPA. Ministrul acuzat că și-a sustras dosarul compromițător
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Mai 2017   •   22:28

Mihai Gâdea a difuzat, luni seară, la Sinteza Zilei, un interviu înregistrat cu Ingrid Mocanu, fost director al Direcției de Avizare din Ministerul Justiției, în care vorbește despre discuțiile care aveau loc în minister cu privire la dispariția dosarului Monicăi Macovei din arhiva SIPA, după plecarea acesteia din fruntea Ministerului Justiției.

”Se spunea că inclusiv dosarul domniei sale ar fi fost printre cele dispărute”, a spus Ingrid Mocanu, arătând totodată că în acel dosar ar fi existat informații compromițătoare din viața privată și profesională a Monicăi Macovei, informații despre care aceasta ar fi afirmat că nu sunt reale.

Mihai Gâdea: „Printre cei care au avut acces în arhiva SIPA ar fi fost și un jurnalist. E adevărat?”

Ingrid Mocanu: „Da, se vorba că domnul Tăpălagă ar fi fost informat. Nu știu dacă neapărat a avut acces în arhivă, dar fusese informat în legătură cu astfel de dosare și informații din dosare”.

Mihai Gâdea: „Domnul Tăpălagă a lucrat în Ministerul Justiției ca și consilier al doamnei Monica Macovei?”

Ingrid Mocanu: „Da, o perioada. Înainte de formarea comisiei, de a se lua decizia de dizolvare a SIPA”.

(...)
Mihai Gâdea: „Cine credeți că are motive să fie îngrijorat cu privire la publicarea acestor nume (lista anunțată de ministrul Tudorel Toader - n.r.)?”

Ingrid Mocanu: „Nu au de ce să se îngrijoreze cei care sunt pe listă și și-au făcut treaba, în mod legal. Să fie îngrijorați cei care nu și-au făcut treaba”.

Arhiva SIPA a fost readusă în atenţia publică de Dan Andronic, acesta susţinând, într-un articol publicat pe evz.ro, că arhiva ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, comisie formată din judecătorul Cristi Danileţ şi procurorul DNA Paul Dumitriu. Informaţiile au fost negate atât de Monica Macovei, cât şi de Cristi Danileţ.


 

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close