Antena 3 CNN Actualitate Interviu incendiar, la Antena 3. Sebastian Ghiță: Negulescu îmi pregătise o celulă

Interviu incendiar, la Antena 3. Sebastian Ghiță: Negulescu îmi pregătise o celulă

Interviu incendiar, la Antena 3. Sebastian Ghiță: Negulescu îmi pregătise o celulă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    14 Mar 2018   •   21:01

Cel mai aşteptat interviu al anului a fost difuzat la Antena 3.

Sebastian Ghiţă a făcut dezvăluiri zdrobitoare care ar putea însemna sfârşitul pentru cele mai controversate personaje ale momentului: şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi fostul adjunct al şefului SRI, Florian Coldea. 

Interviul exploziv a fost realizat în Serbia, acolo unde Sebastian Ghiţă se află încă de anul trecut.

Ghiță i-a acordat lui Ion Cristoiu un interviu filmat de peste patru ore.

Iată cele mai importante dezvăluiri pe care Sebastian Ghiță le-a făcut:

Nu sunt un fugar. Poate că cei din presă ar fi trebuit să se gândească bine la cum vor folosi acest termen, pentru că e momentul să spunem foarte clar că atunci când viața unui om este în pericol acel om trebuie să aibă măcar șansa să-și apere viața. Astăzi, după un an, crede că vede toată România ce gânduri avea procurorul Negulescu.

Negulescu îmi pregătise o celulă cu condiții mizere, pusese niște bătăuși acolo, îl mutase pe Blejnar dintr-o celulă în altă să-mi facă mie loc. Fusese la închisoarea de la Câmpina unde știa el sigur că judecătorii mă vor trimite. N-am cum să ignor că se tot lăuda că mă arde, că sunt un mort viu

Dacă eu nu puteam să conving pe nimeni că omul e nebun și e în stare să facă rele, ce puteam să fac?

Orice om are dreptul să se ferească de un astfel de om (Negulescu - n.red.)

Prima casetă s-a difuzat după zece zile pentru a-i proteja pe cei care au primit-o. Am hotărât ca unul din mecanismele prin care acele casete apar la televiziune să fie un plic închis, sigilat și lăsat ori la intrare, ori la poartă. Astfel încât să n-ajungă mereu în același loc. Nu mai refuza nimeni plicul alb.

Întrebat dacă s-a înregistrat singur, Sebastian Ghiță a spus că e destul de simplu să faci asta.

„Nu am plănuit această fugă. Nu am avut timp să spun mai multe(...). Sunt curios când o să mă întâlnesc cu prietena mea Codruța, să o întreb dacă a complotat cu acele două personaje să-mi facă tot ce mi-a făcut în anii ăștia”, a mai spus Ghiță.

Cristoiu: De ce ați făcut aceste înregistrări?

Ghiță: Nu știam dacă mă vor prinde sau nu, dacă o să mă calce cu mașina sau nu, și am vrut să atrag atenția asupra lucrurilor care mi se întâmplă

Ce spune Ghiță despre Coldea și Kovesi:

Îi cunosc bine pe acești oameni, știu cine sunt în România, cu ce ambasade au lucrat, cu ce servicii străine au lucrat și știu ce sprijin au. Mi-e clar și de ce nu pleacă Kovesi astăzi, dar nu e treaba mea.

Ion Cristoiu: O întrebare de siguranţă naţională. Din câte ştiu eu, dumneavoastră de-a lungul timpului aţi făcut cu firma dumneavoastră foarte multe softuri la instituţii din România. De acord?

Sebastian Ghiţă: Unul dintre principalii clienţi a fost statul român. Chestiune pe care am recunoscut-o public de multe ori.

Întrebat dacă statul român nu se teme că el va vinde cheia la softuri, Ghiță a răspuns: e o aiureală din asta TFL-isto USR-istă.

„Încercând să îşi explice incompentenţa şi incapacitatea de a face ceva în timpul Guvernului Cioloş, câţiva oameni de acolo s-au gândit, dacă eu tot nu pot răspunde, să dea vina pe Ghiţă că a fugit cu cheia şi cu softul. Pentru cei din industrie este evident că nu există nicio cheie la niciun soft. Codul sursă al unui program este astăzi ceva destul de greu de înţeles pentru alte persoane decât pentru echipa sau colectivul care a creat acel soft şi chiar dacă astăzi v-aş da un milion de surse cod de la toate programele din România, fără acele companii, fără acele echipe, fără acei arhitecţi de sistem care le-au gândit şi le-au creat, şi sunt multe softuri făcute de firmele româneşti, e greu să le schimbi, e greu să le modifici, e greu să updatezi acele softuri şi de aceea câteodată trebuie să te ducă mintea să nu distrugi firmele româneşti care au muncit 20 de ani, ci să le ajuţi dacă au o situaţie mai grea, să le susţii. Dacă nu au de lucru, să creezi nişte programe, să menţii această industrie românească de soft. Nu mai e cazul astăzi, că au distrus-o”, a mai spus el.

Întrebat dacă a fugit din România cu secretele serviciului, acesta a răspuns: „Nu, dar stând 10-15 ani acolo în București, și învârtindu-mă în acest mediu și în aceste cercuri, probabil că am aflat și știu mai multe lucruri decât alți oameni care nu au avut această preocupare și nu și-au dorit să învețe și să înțeleagă ce înseamnă statul român.”

Ghiță a fost întrebat dacă este ofiţer acoperit. Cum a răspuns

„Toate afacerile cu statul făcute şi de mine şi de firmele româneşti veneau în urma unor licitaţii.(...) Sunt mulţi oameni în care servicile şi instituţiile au încredere fără ca aceştia să fie ofiţeri acoperiţi. Unii oameni şi unele firme ajung să lucreze pentru statul român fără să aibă legătură cu serviciile”, a dezvăluit Sebastian Ghiţă.

Citiți și:

Lovitură pentru Codruța Kovesi. Sebastian Ghiță i-a arătat lui Ion Cristoiu o fotografie de pe telefonul său mobil: „Ca să nu mai avem dubii cu privire la vizita la mine acasă”

Cum își justifică Sebastian Ghiță averea: „Am încasat mulţi bani şi am plătit taxe şi impozite în România”

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Sebastian Ghita interviu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close