Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruța Kovesi, dezvăluiri surprinzătoare în cazul israelienilor arestați. Adina Anghelescu: SPP-ul a sesizat SRI-ul, nu tatăl șefei DNA

Laura Codruța Kovesi, dezvăluiri surprinzătoare în cazul israelienilor arestați. Adina Anghelescu: SPP-ul a sesizat SRI-ul, nu tatăl șefei DNA

Laura Codruța Kovesi, dezvăluiri surprinzătoare în cazul israelienilor arestați. Adina Anghelescu: SPP-ul a sesizat SRI-ul, nu tatăl șefei DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Apr 2016   •   21:59

Laura Codruța Kovesi a declarat, vineri seară, la un post de televiziune, că activitatea celor doi israelieni arestați la București nu reprezintă altceva decât una dintre multele tentative de intimidare care-i vizează pe procurorii anticorupție.

Șefa DNA a făcut declarații surprinzătoare în legătură scandalul de spionaj cu agenți israelieni la București, la emisiunea "Dupa 20 de ani", de la Pro TV.

"Au fost date telefoane, insistent, catre membrii familiei mele si catre prieteni apropiati, timp de o zi si jumatate. Cei care au sunat au incercat sa afle date personale, cum ar fi adresa de e-mail", a dezvăluit Codruța Kovesi.

Contrar a ceea ce se credea până acum, Codruța Kovesi subliniază că nu i-a fost spart contul de e-mail.

Adina Anghelescu: SPP-ul a sesizat SRI-ul, nu tatăl șefei DNA

Invitată în emisiunea Exces de putere, de la Antena 3, Adina Anghelescu a povestit cum au fost prinși cei doi israelieni de autoritățile din România, informații obținute din surse sigure, nu neapărat cele care au fost date presei.

Astfel, cazul nu a pornit de la denunțurile tatălui Codruței Kovesi, așa cum s-a arătat anterior, ci de la agenții SPP care o păzeau pe șefa DNA. SPP a sesizat SRI-ul și apoi Parchetul și DIICOT.

”DIICOT i-a săltat pe cei doi dintr-un hotel din centrul Bucureștiului, care aparține unui afacerist străin. Li s-au ridicat laptopurile, însă perchezițiile informatice nu au fost încă efectuate”, a spus Adina Anghelescu, la Antena 3.

”Mie mi s-a părut devastatoare informația potrivit căreia cetățenii aceia antrenați de Mossad sunau la rude să încerce să afle adresa de mail a Laurei Codruța Kovesi?!”, întreabă retoric Adrian Ursu, prezent în platoul emisiunii Exces de putere.

Laura Codruța Kovesi, spionată de firma unui fost șef Mossad

Potrivit DIICOT, Weiner Ron și Geclowicz David, cei doi angajați ai firmei israeliene arestați preventiv, au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător, precum și atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informații din conturi de e-mail.

Rise Project dezvăluie că cetățeni israelieni sunt anchetați de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și tentative de compromitere a procurorul șef al DNA. Doi dintre suspecți, Dan Zorella și Avi Yanus, ar fi foști ofițeri de informați și sunt co-fondatori și directori executivi ai firmei israeliene de investigații private Black Cube, companie în care a activat Meir Dagan — fost director Mossad (spionajul israelian) în perioada 2002-2011.

Citește și: Black Cube aruncă bomba: Angajații noștri adunau dovezi privind fapte de corupție

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Exces de putere
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close