Antena 3 CNN Actualitate Lia Olguța Vasilescu, mesaj către DNA: „Eram pregătiți de represalii; ne vedem marți la Tribunal”

Lia Olguța Vasilescu, mesaj către DNA: „Eram pregătiți de represalii; ne vedem marți la Tribunal”

Lia Olguța Vasilescu, mesaj către DNA: „Eram pregătiți de represalii; ne vedem marți la Tribunal”
de S.T.    |    05 Aug 2016   •   20:43

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a scris vineri, pe Facebook, după ce a aflat că DNA cere să fie pusă sub control judiciar, că era pregătită de „represalii”.

„Am fost informată de avocat că DNA a cerut măsura controlului judiciar față de mine, cel mai probabil pentru că am 'îndrăznit' să nu tac în apărarea mea. Să nu tac la zecile de informații pe surse despre mine și dosarul meu și la ieșirile publice ale denunțătorului meu. Cu alte cuvinte, mi se spune: 'În apărarea ta, ai dreptul să taci!'. Eram pregătiți de represalii. Și suntem pregătiți și de proces. Ne vedem marți, la Tribunal”, a transmis Lia Olguța Vasilescu.

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului București luarea măsurii controlului judiciar față de Lia Olguța Vasilescu, pe motiv că aceasta a încercat discreditarea unui martor denunțător din dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție.

Denunțătorul se numește Petru Becheru și este președintele unei Asociații de proprietari din municipiul Craiova, iar solicitarea DNA va fi discutată pe 9 august la Tribunalul București.

Procurorii DNA cer judecătorilor stabilirea unor măsuri și obligații prevăzute de Codul procedură penală, între care și aceea de a nu se apropia de persoane anume desemnate de organul judiciar și de a nu comunica cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.

Printre motivele invocate de procurori în cererea adresată Tribunalului București se numără și acela că, în intervalul de timp care a urmat înregistrării cauzei pe rolul instanței, Lia Olguța Vasilescu a postat selectiv pe pagina sa de Facebook acte din dosarul de urmărire penală, după care i-a invitat pe simpatizanții săi să facă aprecieri asupra probelor, ceea ce a generat ample reacții în presă.

Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie, fiind acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (două infracțiuni) și spălare de bani (două infracțiuni).

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close