Antena 3 CNN Actualitate Locale Şeful CJ Arad plănuia un nou "tun" pe bani publici. Nicolae Ioţcu intenţiona să paraziteze Spitalul Judeţean

Şeful CJ Arad plănuia un nou "tun" pe bani publici. Nicolae Ioţcu intenţiona să paraziteze Spitalul Judeţean

Şeful CJ Arad plănuia un nou "tun" pe bani publici. Nicolae Ioţcu intenţiona să paraziteze Spitalul Judeţean
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Iul 2015   •   08:10

Şeful Consiliului Judeţean Arad, arestat pentru luare de mită, plănuia un nou tun pe bani publici, chiar în timp ce procurorii DNA se pregăteau să-l prindă în flagrant delict. Nicolae Ioţcu intenţiona să paraziteze Spitalul Judeţean, printr-o firmă-căpuşă. 


Pe parcursul declaraţiei pe care a dat-o judecătorului de la Tribunalul Timiş, şeful CJ Arad, Nicolae Ioţcu, a încercat să inducă ideea că nu a făcut nimic ilegal, însă înregistrările făcute de DNA cu sprijinul SRI dovedesc contrariul, potrivit pressalert.ro
 
În dimineaţa zilei când a fost prins în flagrant cu 10.000 de euro, Ioţcu a plecat cu denunţătorul său Cristian Drăgan, administratorul judeţului Arad şi omul său de încredere, la Lipova, apoi s-au întors spre Arad. 
 
Pe drum, cei doi au discutat despre contractul de achiziţie de echipamente medicale pentru Spitalul Judeţean Arad, dar şi despre suplimentarea fondurilor pentru acest proiect şi plănuiau cum să dea un nou "tun" prin care să continue să dreneze bani publici spre propriile buzunare, conform proceselor-verbale aflate la dosar. 
 
S-a discutat despre varianta preluării mentenanţei pentru echipamentele care s-au achiziţionat în ultima perioadă la spitalul judeţean de către o firmă care să fie controlată din umbră. Nicolae Ioţcu a venit cu varianta ca firma pe care urma să o înfiinţeze împreună cu Ciprian Drăgan trebuie să nu fie un SRL, ci o societate pe acţiuni pentru că în prima variantă se poate afla foarte repede cine sunt acţionarii.
 
Nu a mai apucat să pună pe roate noua afacere care trebuia să-i aducă noi sume importante de bani, pentru că a fost prins cu plicul în care erau cei 10.000 euro şpagă, atunci când a coborât din maşina lui Drăgan în faţa vilei sale din comuna Vladimirescu. 

×
Subiecte în articol: Arad
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close