Antena 3 CNN Actualitate Lovitura care li se pregătește românilor care muncesc în străinătate

Lovitura care li se pregătește românilor care muncesc în străinătate

Lovitura care li se pregătește românilor care muncesc în străinătate
Sursa foto: foto: Pixabay.com
24 Apr 2017   •   11:18

Românii care pleacă la muncă în străinătate vor fi afectați într-o măsură foarte mare de planurile Guvernului de modificare a Codului Fiscal pentru introducerea impozitului global și înlocuirea contribuabilului persoană fizică cu gospodăria fiscală, scrie stireazilei.ro.

Draftul, aflat în discuție la nivelul Ministerului Finanțelor prevede și că românii care pleacă să muncească în altă țară vor datora impozit statului român dacă nu-și mută rezidența fiscală în țara în care se duc. Riscurile sunt foarte mari ca aceștia să fie impozitați de două ori, de statul în care lucrează, dar și de statul român, a declarat pentru Profit.ro Gabriel Sincu, director executiv al departamentului de asistență fiscală și juridică la EY România.

Un articol din draftul Ministerului Finanțelor prevede că impozitul pe venit se aplică în cazul persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, veniturilor obținute din orice sursă, atât din România, cât și din afara României.

Dacă se adoptă forma actuală din draftul Ministerului Finanțelor, pentru a beneficia de scutire la plata impozitului în România, o persoană va trebui să-și mute rezidența în afara României, astfel încât să nu plătească impozit în două locuri.

 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close