Antena 3 CNN Actualitate MAE verifică dacă există români printre victimele atacului terorist de la Istanbul

MAE verifică dacă există români printre victimele atacului terorist de la Istanbul

MAE verifică dacă există români printre victimele atacului terorist de la Istanbul
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Iun 2016   •   00:51

Ministerul Afacerilor Externe condamnă "în termenii cei mai fermi" atacul terorist care a avut loc marţi seară la aeroportul Ataturk din Istanbul, soldat cu numeroase victime, informează un comunicat de presă remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Ankara şi Consulatul General de la Istanbul s-au autosesizat şi au contactat, în regim de urgenţă, autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se află şi persoane de cetăţenie română.

"Cele două misiuni au declanşat procedurile consulare standard în astfel de situaţii şi se află în legătură cu autorităţile turce, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţei legale. Suplimentar, o echipă consulară din cadrul Consulatului General al României la Istanbul s-a deplasat la faţa locului pentru a oferi asistenţa consulară necesară", precizează MAE.

Pe de altă parte, MAE reiterează angajamentul ferm al României în combaterea tuturor formelor de terorism şi reafirmă "necesitatea conjugării şi intensificării eforturilor internaţionale în combaterea acestor acţiuni care nu pot fi justificate sub nicio formă, punând în pericol vieţi nevinovate".

Trei terorişti kamikaze s-au aruncat în aer marţi seară la aeroportul internaţional Atatürk omorând 28 de persoane şi rănind alte 60, a afirmat guvernatorul Istanbulului, Vasip Sahin, potrivit CNN Turk.

×
Subiecte în articol: atac terorist
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close