Antena 3 CNN Actualitate Mircea Băsescu, mai aproape de eliberare. Ce a făcut fratele fostului președinte

Mircea Băsescu, mai aproape de eliberare. Ce a făcut fratele fostului președinte

Mircea Băsescu, mai aproape de eliberare. Ce a făcut fratele fostului președinte
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Iul 2017   •   09:20

Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a formulat o nouă cerere de liberare condiţionată la Judecătoria Medgidia, conform site-ului instanţei, în dosarul în care a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru că ar fi primit 250.000 de euro mită de la familia lui Bercea Mondial.

Cererea va fi judecată de magistraţi pe 12 iulie, însă decizia va putea fi atacată la Tribunalul Constanţa.

În octombrie 2016, judecătoria Medgidia a admis o cerere de eliberare condiţionată a lui Mircea Băsescu, însă magistraţii Tribunalului Constanţa au admis, în primăvara acestui an, contestaţia formulată de procurorii DNA, astfel că fratele fostului preşedinte a rămas în închisoare.

Mircea Băsescu a executat un an din cei patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în favoarea interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În iunie 2016, judecătorii Curţii de Apel Constanţa l-au condamnat pe Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare, cauză în care sunt implicaţi membri ai familiei lui Bercea Mondial.

Magistraţii au dispus ca şi Marian Căpăţână să îşi execute condamnarea, în acelaşi dosar, de 3 ani de detenţie pentru complicitate la trafic de influenţă.

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au mai dispus confiscarea de la Marian Căpăţână a sumei de 265.000 de euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data efectuării plăţii, şi ridicarea sechestrului asigurator instituit în 2014 asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Mircea Băsescu, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Corupţiei.

Totodată, conform Curţii de Apel, instanţa ”înlătură din cuprinsul sentinţei penale apelate dispoziţiile privind confiscarea specială a sumei de 265.000 euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data efectuării plăţii, de la inculpatul Băsescu Mircea”. 

VIDEO. Mircea Băsescu:„La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Pe 16 iunie 2016, Curtea de Apel Constanţa a menţinut verdictul dat de Tribunal de condamnare a lui Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel. Decizia Curţii de Apel este definitivă.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close