Antena 3 CNN Actualitate O nouă escrocherie ar putea face ravagii în România. Iată cum funcționează!

O nouă escrocherie ar putea face ravagii în România. Iată cum funcționează!

O nouă escrocherie ar putea face ravagii în România. Iată cum funcționează!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
05 Iun 2018   •   19:16

Atenție la noua escrocherie cu vouchere în numele McDonald's!

Prin aplicația de mesagerie WhatsApp a fost lansată un tip de înșelătorie prin care s-ar acorda cupoane promoționale de 75 de lei pentru a cumpăra produse în lanțul de restaurante McDonald's, potrivit Libertatea.

sursa foto: Libertatea

Specialiștii avertizează că nu trebuie accesat site-ul din mesaj pentru a nu cădea în capcana infractorilor cibernetici.

Specialiştii Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) au avertizat asupra unei escrocherii şi au recomandat celor care primesc mesajul prin aplicația WhatsApp să nu completeze chestionarul din site-ul indicat în mesaj şi nici să dea mai departe mesajul.

„O nouă campanie de tip #scam, aceeași metodă folosită de infractorii cibernetici. Aceștia au copiat elemente din identitatea vizuală a McDonald's Romania și oferă 'vouchere' de 75 de RON clienților. Pentru a primi 'premiul' trebuie să distribui mesajul 'promoțional' prin aplicația WhatsApp către 30 de prieteni. REȚINEȚI faptul că astfel de concursuri/promoții trebuie să se regăsească inclusiv pe canalele oficiale ale companiei (site, social media), ceea ce nu se întâmplă nici în acest caz! #CERT #cybersecurity", au avertizat specialiştii CERT-RO.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close