Antena 3 CNN Actualitate Patronul Lactate Brădet, acuzat că pune în pericol exporturile României, după ce ”și-a făcut reclamă” în scandalul cu bacteria E-coli

Patronul Lactate Brădet, acuzat că pune în pericol exporturile României, după ce ”și-a făcut reclamă” în scandalul cu bacteria E-coli

Patronul Lactate Brădet, acuzat că pune în pericol exporturile României, după ce ”și-a făcut reclamă” în scandalul cu bacteria E-coli
18 Mar 2016   •   19:14

Simona Man, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a acuzat conducerea companiei Lactate Brădet, în emisiunea ”La ordinea zilei”, că a încercat să se relanseze după izbucnirea primului scandal cu bacteria E-coli, motiv pentru care acum exporturile României sunt puse în pericol.

”Dacă în momentul acela lucrurile se opreau și patronul își asuma faptul că e o problemă și nu ieșea să își facă publicitate, astăzi nu cred că eram în pericol să oprim tot exportul României pe plan alimentar”, a spus Simona Man.

Totodată, Simona Man a catalogat drept greșită atitudinea DSV Argeș, care ”a ieșit să facă publicitate unei fabrici cu un produs problemă”.

În replică, Marius Badea, patronul Lactate Brădet, a afirmat că a oprit producția imediat după ieșirea ministrului Agriculturii în presă.

Simona Man a mai spus în emisiune ca exista analize ANSVSA care arată că există brânză cu E-coli produsă de Lactate Brădet, analizele fiind făcute la produsele din fabrică, nu din magazine. Cu toate acestea, secretarul de stat nu a putut să își susțină cu dovezi afirmațiile.

ANSVSA: Nu consumați produse lactate de la Brădet

Conducerea ANSVSA a anunţat, vineri, că peste 20 de tone de produse lactate de la firma argeşeană „Brădet” au fost retrase de pe piaţă. O decizie similară a fost luată în Spania (1.112 kg) şi Italia (546 kg), acolo unde existau produse ale firmei de lactate româneşti.

„Au fost retrase de pe piaţă toate produsele fabricate în luna februarie. Există posibilitatea ca produse să mai fie în casele oamenilor. Le recomandăm să nu le consume”, a declarat Andrei Butaru, directorul ANSVSA.

Alertă europeană privind brânza de oaie din România

Comisia Europeană a emis o alertă privind posibila existenţă a bacteriei Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România, după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea copilului român internat în Florenţa. Alerta, emisă în sistemul Comisiei Europene privind siguranţa alimentară (RASFF), atrage atenţia asupra riscului existenţei bacteriei "Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România".

Declarațiile ministrului Sănătății

 

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close