Antena 3 CNN Actualitate Cristian Burci a fost reținut de procurori

Cristian Burci a fost reținut de procurori

Cristian Burci a fost reținut de procurori
27 Apr 2016   •   22:43

UPDATE: Procurorii DIICOT Biroul Teritorial - Olt au emis ordonanţe de reţinere pentru două dintre persoanele aduse miercuri la audieri în dosarul în care este vizat şi omul de afaceri Cristian Burci, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

Unul dintre cei reţinuţi este Ion Dinoiu, fost director al SC Romvag SA Caracal.

Procurorii continuă audierile în acest dosar, Cristian Burci fiind încă în sediul DIICOT Biroul Teritorial Olt, unde a fost adus miercuri după-amiază, în jurul orei 15,30.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt l-au ridicat miercuri pe omul de afaceri Cristian Burci, într-un dosar în care au fost efectuate patru percheziţii, dintre care una la o redacţie de ziar. Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au avut loc şi la redacţia cotidianului Adevărul, iar printre suspecţii din dosar se află şi Denisa Turcu - fost administrator special la Adevărul Holding.

“Din actele de urmărire penală efectuate până la această dată a rezultat faptul că membrii grupului de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată în perioada 2006 şi până în prezent, au creat un prejudiciu unei firme prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei”, conform Agerpres.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Olt vor fi aduse la audieri 12 persoane. 

Conform surselor judiciare, în ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, grupul condus de Cristian Burci, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, a creat un prejudiciu statului român de 25.646.825 lei.

”Astăzi, miercuri - 27 aprilie, procurorii DIICOT efectuează, în Bucureşti şi în Caracal, patru percheziţii domiciliare şi alte două la sedii ale unor firme, printre care şi sediul Adevărul Holding. În dosarul în baza căruia sunt făcute aceste percheziţii sunt vizate 10 persoane, printre care şi omul de afaceri Cristian Burci, patronul Societăţii Adevărul Holding. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Atletico Madrid - Bayern Munchen, Simeone îl reîntâlneşte pe Guardiola... Alina Gorghiu: Nu exclud un congres PNL după alegerile locale. Ultimel... Capitala găzduieşte a doua ediţie a Open Wheelchair Tennis - singura c... Ancheta efectuată de DIICOT asupra omului de afaceri Cristian Burci nu vizează Societatea Adevărul Holding sau vreuna dintre mărcile deţinute de acesta, cum ar fi ziarele Adevărul, Click!, revistele Historia, Dilema Veche precum şi restul publicaţiilor din Adevărul Holding” au precizat cei de la ”Adevărul”.
 

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close