Antena 3 CNN Actualitate Cadru didactic, efecte grave după AstraZeneca: ”Nu voi face rapelul! Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu!”

Cadru didactic, efecte grave după AstraZeneca: ”Nu voi face rapelul! Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu!”

România a suspendat vaccinarea cu lotul suspect al serului AstraZeneca, însă continuă imunizarea cu celelalte loturi care nu au fost raportate cu probleme. Între timp însă, apar din ce în ce mai multe mărturii ale unor pacienți vaccinați cu AstraZenca, ce au dezvoltat reacții adverse grave.

Cadru didactic, efecte grave după AstraZeneca: ”Nu voi face rapelul! Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    12 Mar 2021   •   14:08

Este și cazul unui cadru didactic din Bihor, care nu a fost vaccinat cu lotul problemă, însă a fost imunizat cu serul Astra Zeneca. 

Am făcut prima doză miercuri, în data de 10. Inițial nu am avut nicio problemă. Am făcut la ora 15:00. Au început la ora 23:00 frisoanele și o durere acută în mână. Apoi febră, amețeli, iar ieri, la aproximativ 24 de ore de la administrarea vaccinului, mi s-a inflamat mâna. 

În acest moment nu mai am frisoane, dar mâna este în continuare inflamată. De la cot în jos o pot mișca, dar până la cot încă este foarte dureroasă și inflamată. 

”Mi s-a spus că nu pot primi concediu medical post-vaccinare”

Am fost la medicul de familie, mi s-a spus că există persoane cu efecte mult mai severe, și să stau liniștită și eventual să iau paracetamol.

Am rugat medicul să îmi dea un concediu medical pentru că ieri starea mea a fost foarte proastă și mi s-a spus că nu pot primi concediu medical post-vaccinare, deoarece în acel moment trebuie date declarații și anunțat DSP-ul și Agenția Medicamentul și nu se dă concediu medical pentru așa ceva.

Ne rugăm să treacă cu bine și cu siguranță rapelul nu îl voi mai face. Nu doresc să mai trec prin ce am trecut și nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu și trec în continuare și nici prin ceea ce trece familia mea!”, a povestit femeia la Antena 3. 

Balerină la Opera Națională, vaccinată cu AstraZeneca: ”Am fost resuscitată. Mi-am revenit greu după ce m-am înnegrit!”

Antena 3 a prezentat, vineri, mai multe mărturii ale unor pacienții vaccinați cu serul AstraZeneca, pacienți care au avut reacții adverse grave, unii dintre ei chiar și la o perioadă lungă de timp după imunizare.

Unul dintre acești pacienți este Beatrice Șerbănescu, balerină la Opera Națională. Femeia povestește că a avut nevoie chiar de resuscitare după vaccinare, în ciuda faptului că nu a fost vaccinată cu o doză din lotul cu probleme. 

”La 28 de ore de la vaccin, am avut o reacție foarte urâtă! Cu pierderea conștienței aproape un minut, având pulsul 40. Noroc că soțul meu, care este medic, era acasă și mi-a făcut resuscitare în adevăratul sens al cuvântului. 

Mi-am revenit destul de greu după ce m-am înnegrit.

În continuare nu am o stare foarte bună. Am avut de la vaccin cefalee, inapetență, stare de moleșeală...

Întrebarea este ce fac în acest caz. Pentru că îmi este frică să mai fac rapelul, și, cu toate acestea, am fost de acord și mi-am asumat vaccinarea. Adică sunt pro vaccin”, a povestit Beatrice Șerbănescu, în exclusivitate la Antena 3. 

Florin Cîțu, după scandalul serului suspect: Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin! Nu s-a schimbat nimic!

Potrivit premierului Florin Cîțu, campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, în ciuda controverselor legate de serul AstraZeneca.

Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. Nu s-a schimbat nimic. 

În ceea ce privește tipul de vaccin care a fost ieri în discuție în spațiul public, Agenția Europeană spune că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri și vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue.

La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin și avem, bineînțeles, o țară, Marea Britanie, care își vaccinează toată populația. Ar fi greu de crezut că un guvern ar fi atât de iresponsabil. Deci trebuie să avem încredere în experții care au recomandat autorizarea acestor tipuri de vaccin, că își vor face treaba în continuare. 

Eu am spus din prima zi... dacă aș fi putut, m-aș fi vaccinat cu oricare dintre cele trei tipuri de vaccin. M-am vaccinat cu ce a fost atunci. Dacă va fi o șansă în viitor, dacă trebuie să ne vaccinăm din nou, bineînțeles că mă voi vaccina cu ce va fi atunci. Am încredere în experți. 

În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva purtării măștii în spațiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanțare și există o campanie împotriva vaccinării. Din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunea unor teroriști. Pentru că, a zădărnici această activitate a guvernului care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului”, a declarat Florin Cîțu

×
Subiecte în articol: astrazeneca efecte adverse
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close