Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul românului condamnat la moarte în Malaysia

Răsturnare de situație în cazul românului condamnat la moarte în Malaysia

Răsturnare de situație în cazul românului condamnat la moarte în Malaysia
14 Ian 2016   •   14:53

Cazul romanului condamnat la moarte in Malaysia, cu toata tacerea instalata in ultima vreme in jurul sau, se apropie, cu pasi repezi, de un moment decisiv. Pe 26 ianuarie va avea loc recursul care ar putea sa pecetluiasca definitiv soarta tanarului Ionut Gologan, aflat de peste doi ani in "celula mortii", departe de tara, scrie cotidianul.ro.

Avocatul Artin Sarchizian a explicat că, oricare ar fi solutia in cazul recursului, Ionut Gologan are mari sanse sa scape de executia capitala. "Sunt sanse mari ca Ionut Gologan sa scape de condamnarea la moarte. Rezulta foarte clar din statisticile studiate de noi, ca, in ultimii ani, numarul executiilor capitale in Malaysia sunt intr-o scadere vertiginoasa, cu toate ca sentintele de condamnare la moarte s-au mentinut ca numar. Practic, din statisticile oficiale si din diverse declaratii, in Malaysia, cam doua executii au avut loc in ultimii patru ani. Si, daca nu ma insel, aceste doua executii au fost pentru fapte de crima, deci nu a fost niciun executat, in ultimii patru sau cinci ani, pentru traficul de droguri", spune avocatul Sarchizian.

Cea mai mare sansa a lui Ionut, in varianta in care pierde recursul, ar fi renuntarea guvernului malaysian la condamnarea la moarte pentru traficantii de droguri. Si asta pentru ca, si Malaysia, are foarte multi cetateni condamnati in alte tari pentru astfel de infractiuni, iar renuntarea lor ar fi un bun semnal international.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close