x close

Fii alături de noi!

Cum răspunde Papa Francisc unor întrebări puse de copii

de D.G.   •   22 Ian 2016   •   18:56
Cum răspunde Papa Francisc unor întrebări puse de copii 817
foto: pixabay.com
O carte ce va fi publicată la începutul lunii martie va cuprinde răspunsurile papei Francisc la 30 de întrebări formulate de copii din lumea întreagă, un proiect al unei edituri iezuite americane, informează Agerpres, citând AFP.

După ce a primit acordul suveranului pontif, Loyola Press a solicitat comunităţii iezuite din toată lumea să propună unor copii credincioşi să îi scrie papei prin intermediul editurii. Cei de la editură au ales 30 de scrisori ale unor copii cu vârste între 6 şi 13 ani din cele 259 primite din 26 de ţări, care vor figura, alături de răspunsurile papei Francisc, în cartea 'Dear Pope Francis', scrie Loyola Press pe site-ul său.

Cartea va fi difuzată la 1 martie, simultan în mai multe ţări, de edituri iezuite.

'Ce a făcut Dumnezeu înainte să fie creată lumea?', întreabă, de exemplu, Ryan, un canadian de opt ani. 'Înainte să creeze orice, Dumnezeu a iubit', îi răspunde cel care semnează 'Franciscus'.

Alexandra, o filipineză de zece ani, îl întreabă pe papă dacă ştie de ce se ceartă unii părinţi. 'Toţi ne certăm. Toţi suntem oameni. Este normal. Dar există o formulă magică pentru rezolvarea acestor neînţelegeri. Părinţii trebuie să încerce să nu încheie niciodată o zi fără să facă pace', a răspuns suveranul pontif.

'De ce ne-a creat Dumnezeu dacă ştia că vom păcătui?', scrie Maximus, un singaporez de zece ani. 'Dumnezeu ne-a creat dându-ne libertate... Şi a fi liber înseamnă că putem alege să păcătuim. Însă multor oameni le este teamă în prezent de propria lor libertate şi de cea a altora', explică papa Francisc.

O parte dintre copiii ale căror scrisori au fost alese pentru realizarea cărţii vor fi primiţi la Vatican de către papă, la 22 februarie, a declarat AFP părintele Federico Lombardi, confirmând informaţia publicată anterior de Wall Street Journal. 'Întâlnirea cu copiii va fi foarte simplă, în formă privată', a mai precizat el.
poza

Actualitate

Băsescu, întrebare-cheie pentru DNA și SRI: ”Codruţa, Florin, ştiţi voi ceva despre acest mister?”

Fostul președinte Traian Băsescu lansează o întrebare-cheie pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dar și pentru prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, în legătură cu dosarul fratelui său, Mircea...

26 Sep 2016  •  16:14

poza

Show

Cântăreața Adriana Antoni, în lacrimi la tv. ”Îmi lipsește atât de mult”

Și-a pierdut mama de tânără, dar Adriana Antoni nu pare se se fi împăcat cu gândul că ființa care i-a dat viață nu mai este printre noi. Cântăreața a izbucnit în lacrimi în...

26 Sep 2016  •  14:11

sati