Antena 3 CNN Actualitate Religie SFÂNTUL PANTELIMON, doctorul fără arginţi. De ce se mănâncă porumb pe 27 iulie

SFÂNTUL PANTELIMON, doctorul fără arginţi. De ce se mănâncă porumb pe 27 iulie

SFÂNTUL PANTELIMON, doctorul fără arginţi. De ce se mănâncă porumb pe 27 iulie
Sursa foto: Foto: crestinortodox.ro
27 Iul 2017   •   09:33

SFÂNTUL PANTELIMON. Sfântul sărbătorit de Biserica Ortodoxă în fiecare an la 27 iulie şi-a câştigat renumele de „doctorul fără de arginţi“ după ce a făcut minuni, vindecând pe gratis numeroşi bolnavi. 

Credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc pe data de 27 iulie pe SFÂNTUL PANTELIMON, unul dintre mucenicii la care românii se roagă atunci când sunt în suferinţă.

Pe 27 iulie, în biserici au loc slujbe, iar faptul că SFÂNTUL PANTELIMON are cruce neagră în calendar înseamnă că are parte de cântări importante în această zi.

SFÂNTUL PANTELIMON. Cum te fereşti de necazuri

În credinţa populară, în această zi, de SFÂNTUL PANTELIMON, există obiceiul de a nu face nimic în gospodărie, pentru a nu avea necazuri. Cine lucrează în această zi va fi urmărit de necazuri, mai spune tradiţia. În trecut, despre cei care munceau de SFÂNTUL PANTELIMON se zicea că erau condamnaţi să se îmbolnăvească de ciumă, să aibă parte de ceasuri negre şi pagubă în viaţa de familie. În această zi se spune să cerbul iese din apă şi aceasta începe să se răcească, iar frunza teiului se întoarce pe dos, semn că vara se duce. Tot în această zi se spune că se mănâncă porumb şi dovlecei, pentru ca oamenii să fie viguroşi în timpul iernii.

De SFÂNTUL PANTELIMON se împart multe fructe, pentru ca poamele să nu fie viermănoase anul următor.

×
Subiecte în articol: porumb
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close