Antena 3 CNN Actualitate Republica Moldova: Lovitura de ultima oră primită de liderii Platformei Demnitate şi Adevăr

Republica Moldova: Lovitura de ultima oră primită de liderii Platformei Demnitate şi Adevăr

Republica Moldova: Lovitura de ultima oră primită de liderii Platformei Demnitate şi Adevăr
22 Ian 2016   •   20:04

Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova a refuzat să înregistreze Partidul 'Platforma Demnitate şi Adevăr', au anunţat liderii Platformei, care protestează în aceste momente în faţa clădirii ministerului, însoţiţi de mii de oameni, informează Jurnal.md şi Radio Europa Liberă, preluate de Agerpres.

'Am luat decizia să schimbăm Partidul Forţa Poporului în Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, însă astăzi ne-au anunţat că nu ne înregistrează partidul. Aceşti indivizi se joacă cu focul. Nu au nimic în comun cu adevărul şi demnitatea. Au găsit motive că nu am fi plătit o taxă care, de fapt, era plătită. Ar fi putut spune acest lucru în ziua în care am depus actele, dar au ţinut până în ultimul moment. Este o tentativă de a nu ne admite la alegeri', a declarat liderul Platformei DA în timpul protestului.

Cu toate acestea, liderul Platformei DA, Andrei Nastase, a declarat că formaţiunea pe care o conduce şi despre care susţine că este 'proeuropeană, 'prodemocratică' şi 'anti-Plahotniuc', va participa oricum la următoarele alegeri parlamentare.

De asemenea, Andrei Năstase a îndemnat oamenii să vină din nou la protest duminică, 24 ianuarie, ora 11:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Partidul Forţa Poporului a fost creat în 2013. La 13 decembrie 2015, Partidul Forţa Poporului a anunţat că îşi schimbă denumirea în cea de Partidul 'Platforma Demnitate şi Adevăr', iar lider al formaţiunii a devenit Andrei Năstase, care l-a înlocuit în această funcţie pe Nicolae Chirtoacă, analist politic şi fost ambasador al Republicii Moldova în SUA.

La Chişinău continuă protestele împotriva noului guvern al democratului Pavel Filip, învestit miercuri de parlamentul Republicii Moldova pe fondul unor manifestaţii ample care au degenerat în violenţe. Mii de oameni au protestat şi joi la Chişinău cerând anularea votului de învestire a guvernului premierului Pavel Filip şi organizarea de alegeri anticipate. Organizatorii manifestaţiilor sunt platforma civică 'Dreptate şi Adevăr' şi formaţiunile de stânga proruse Partidul Socialiştilor (PSRM), condus de Igor Dodon, şi Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi.

×
Subiecte în articol: Republica Moldova proteste Chisinau
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close