Antena 3 CNN Actualitate Românul care traversează Americile cu bicicleta, la un pas de a fi ucis în Mexic. Mesajul tulburător pe care l-a transmis: "Totul se poate termina într-o clipă"

Românul care traversează Americile cu bicicleta, la un pas de a fi ucis în Mexic. Mesajul tulburător pe care l-a transmis: "Totul se poate termina într-o clipă"

Românul care traversează Americile cu bicicleta, la un pas de a fi ucis în Mexic. Mesajul tulburător pe care l-a transmis: "Totul se poate termina într-o clipă"
Sursa foto: foto: Facebook/ Radu Paltineanu
16 Mai 2018   •   20:17

Radu Păltineanu este un cicloturist și blogger român pasionat de călătorii. Și-a propus să străbată pe bicicletă Americile de la nord la sud, într-un proiect pe care l-a numit #Cycletheamericas, iar visul său este aproape împlinit: zilele acestea Radu a scris că se află aproape de finalul călătoriei sale și că va lua un ferryboa la Buenos Aires.

El relatează experiențele sale dar și poveștile pe care le aude pe pagina sa de Facebook și pe blogul său.

Recent. el a povestit un fapt care l-a tulburat peste măsură: doi cicloturiști, un polonez și un german, au fost jefuiți și uciși în Mexic.

"Știrea despre moartea cicliștilor polonez și german m-a cutremurat. Viețile a doi tineri care-și urmau pasiunea și vroiau să vadă lumea pe două roți, au fost curmate brusc și extraordinar de violent la sfârșitul lunii aprilie în statul Chiapas din sudul Mexicului.

Mi s-a făcut pielea de găină știind că eu însumi pedalasem prin acea regiune, mai precis prin statul vecin, Tabasco, acum 2 ani de zile, și poate nu realizasem asta până acum, dar cert este că totul se poate termina într-o clipă.

Dar uneori, singurul lucru în care te poți baza este norocul și speranța că vei da doar peste oameni buni, oameni primitori, chiar și în cele mai periculoase regiuni ale lumii, în cele mai rău famate colțuri ale planetei, fiindcă vrei să vezi și înțelegi planeta asta așa cum este ea, fără să ciunțești, fără să te lăfăi în confortul și ignoranța locurilor turistice", a scris Radu.

Continuarea postării sale, pe radupaltineanu.com.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close