Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alertă la nivel mondial! Un focar de ciumă a ucis zeci de oameni, alte sute fiind infectaţi. De ce este neobişnuită actuala epidemie

Alertă la nivel mondial! Un focar de ciumă a ucis zeci de oameni, alte sute fiind infectaţi. De ce este neobişnuită actuala epidemie

Alertă la nivel mondial! Un focar de ciumă a ucis zeci de oameni, alte sute fiind infectaţi. De ce este neobişnuită actuala epidemie
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    01 Oct 2017   •   23:45

Un focar de ciumă a ucis 21 de persoane, alte peste 100 fiind infectate, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de DPA.

Autorităţile din Madagascar au anunţat interzicerea adunărilor publice de amploare, măsură menită să oprească răspândirea afecţiunii.

Cunoscută multora ca boală din Evul Mediu care a devastat Europa, ciuma - forma sa bubonică - este încă endemică în unele ţări, inclusiv Madagascar, stat insular aflat în sud-estul Africii.

„OMS este îngrijorată de faptul că ciuma se poate răspândi deoarece este deja prezentă în mai multe oraşe, iar acesta este începutul sezonului epidemic, care se desfăşoară în mod obişnuit din septembrie până în aprilie”, se arată într-o declaraţie semnată de Charlotte Ndiaye, reprezentantă a OMS în Madagascar.

OMS a adăugat că actuala epidemie este neobişnuită deoarece, „spre deosebire de focarele din trecut, afectează zone urbane largi, ceea ce creşte riscul de transmitere” a bolii.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close