Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cine este medicul Mihai Lucan, a cărui clinică a fost călcată de procurorii DIICOT

Cine este medicul Mihai Lucan, a cărui clinică a fost călcată de procurorii DIICOT

Cine este medicul Mihai Lucan, a cărui clinică a fost călcată de procurorii DIICOT
de M.Z.    |    19 Apr 2017   •   17:47

Chirurgul Mihai Lucan, la clinica căruia procurorii DIICOT fac percheziții miercuri, este doctorul al cărui nume este legat de intervenția suferită de actorul Alexandru Arșinel. 

În 2013, Alexandru Arșinel a fost supus unui transplant de rinichi efectuat de o echipă de medici condusă de Mihai Lucan. Faptul că s-a găsit un rinichi la doar trei zile după internare a atras criticile pacienților care suferă de insuficiență renală.

Mihai Lucan s-a apărat spunând că starea biologică, în pofida vârstei de 70 de ani, l-au recomandat pentru un transplant de rinichi.

De asemenea, Mihai Lucan este medicul care l-a operat în 2008 pe premierul de atunci, Emil Boc, și care a fost numit, ulterior, consilier personal al prim-ministrului, pe probleme de sănătate.

În mai 2008, Emil Boc a cerut să fie operat fiind suferind de afecţiuni renale de mai mulţi ani.

Echipa de medici care a efectuat operaţia a fost condusă de profesorul Mihai Lucan, directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca.

Lucan este șeful catedrei de Urologie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj și al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

Medicul Mihai Lucan a fost decorat cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor în anul 2000 și cu ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Mare Ofițer în anul 2006.


 

 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close