Antena 3 CNN Actualitate Scandal PSD-PNL pentru Spitalul Metropolitan: Firea îl acuză pe Bușoi că blochează construcția. Cum răspunde șeful PNL

Scandal PSD-PNL pentru Spitalul Metropolitan: Firea îl acuză pe Bușoi că blochează construcția. Cum răspunde șeful PNL

Scandal PSD-PNL pentru Spitalul Metropolitan: Firea îl acuză pe Bușoi că blochează construcția. Cum răspunde șeful PNL
Sursa foto: Foto: Facebook Gabriela Firea/Cristian Busoi
de M.Z.    |    18 Ian 2018   •   19:44

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îl acuză pe fostul ei contracandidat, Cristian Bușoi, că blochează, prin vot, construirea Spitalul Metropolitan, pe un teren de 10 hectare, în zona Pipera, în apropierea aeroportului.

”Proiectul Spitalului Metropolitan este blocat, după ce PNL și USR au votat ieri împotriva proiectului, cu toate argumentele pe care le-au avut în favoarea cetățenilor”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a decis, miercuri, ca terenul pe care se află autobaza RATB Pipera să nu fie preluat de Primăria Capitalei, care intenţiona să construiască acolo Spitalul Metropolitan.

Pentru a fi aprobat, proiectul avea nevoie de două treimi din voturile consilierilor, însă a primit doar 32 de voturi din totalul de 52 de prezenţe.

Firea susţine că amplasamentul propus în proiect prezintă o serie de avantaje: proximitatea faţă de Aeroportul Internaţional Otopeni, Aeroportul Băneasa, autostradă şi metrou. 

Dragnea a intervenit în scandal

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a precizat că respingerea de către Consiliul General al Capitalei a hotărârii care viza obţinerea unui teren pentru Spitalul Metropolitan a dus la stagnarea unui proiect important pentru Bucureşti şi că, prin votul lor, USR şi PNL au demonstrat că "ipocrizia şi dublul limbaj" reprezintă standardul lor pentru acţiunile politice. 

Am aflat cu mâhnire de disputele de ieri din Consiliul General al Municipiului București privind terenul pentru noul Spital Metropolitan propus de Primarul General, Gabriela Firea. Rezultatul a fost stagnarea acestui proiect atât de important pentru bucureșteni și pentru sistemul public de sănătate în general.
Pot înțelege, până la un punct, disputele politice, dar trebuie să existe o limită, atunci când e vorba de proiecte majore, care aduc beneficii certe pentru cetățeni. Din păcate, PNL și USR au demonstrat ieri că această limită nu există, iar ipocrizia și dublul limbaj reprezintă standardul lor pentru acțiunile politice.

Am totuși convingerea că, în ciuda acestei situații neplăcute, coaliția PSD - ALDE va găsi soluții pentru deblocarea acestui proiect major pentru București și pentru România”, a scris președintele PSD, Liviu Dragnea, pe Facebook.

Bușoi, replică pentru Firea

Preşedinte PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, susţine, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că noul spital municipal trebuie să aibă o locaţie centrală, uşor accesibilă, unde ambulanţele să ajungă în timp util.

Pentru ca dna Primar General a făcut public, în stilul bine cunoscut, manipulativ, declarații incorecte în ceea ce mă privește, ca președinte al PNL București, consider că sunt utile clarificări.

Eu susțin proiectele utile, ceea ce nu susțin este incompetența.
Ideea de dezvoltare urbană a dnei primar Firea: spital lângă aeroport este aiuristică. Bucureștenii trebuie să aibă pentru spitalul municipal o locație centrală, ușor accesibilă, unde ambulanțele să ajungă în timp util pentru salvarea de vieți omenești. Oare cum vor ajunge la un spital în Pipera, traversând tot centrul și ieșind pe artere foarte aglomerate, în fiecare zi, într-o zonă recent declarată de autoritățile europene ca fiind fără facilitați suficiente de transport?!

Zona Pipera este deja extrem de aglomerată, blocându-se pur și simplu la orele de vârf, mai ales în condițiile în care Primăria Capitalei nu este în stare să realizeze lărgirea străzii Fabrica de Glucoză”, a scris Cristian Bușoi, europarlamentar PNL, pe Facebook.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close