Antena 3 CNN Actualitate Scandalul din jurul Case Regale ia amploare. Cine vrea să dea șah la Rege

Scandalul din jurul Case Regale ia amploare. Cine vrea să dea șah la Rege

Scandalul din jurul Case Regale ia amploare. Cine vrea să dea șah la Rege
Sursa foto: Foto: .familiaregala.ro
30 Dec 2015   •   20:00

Se intensifică scandalul din jurul casei regale a României. Un jurnalist foarte apropiat de familia regală susţine, pentru flux24.ro, că Principesa Margareta ar fi înregistrat deja, la televiziunea publică, mesajul prin care anunţă decesul tatălui său, Majestatea Sa, Regele Mihai. O informaţie, scriu jurnaliştii, care trebuie văzută în contextul mai larg al scandalului ce are rădăcini mult mai adânci decât îşi închipuie mulţi. Totul s-ar învârti în jurul setei de putere a Principelui Radu, dar şi în jurul unei posibile implicări a serviciilor secrete

Flux24.ro citează un jurnalist foarte apropiat de Casa Regală, care spune că scandalul ajuns acum public îşi are originea în anii 90, când Principesa Margareta a intrat în dispută cu Corneliu Coposu, liderul PNŢ-CD. Principesa dorea o colaborare cu regimul Iliescu, iar Coposu se opunea. Intrarea, în 1996, a actorului Radu Duda în familia regală a intensificat contactele cu regimul Iliescu şi au dus, în final, la reconcilierea oficială a Regelui Mihai cu cel care, după 89, i-a interzis de mai multe ori intrarea în ţară. După mai bine de un deceniu de adversitate, în 2001, Ion Iliescu şi Mihai I s-au întâlnit de trei ori, la Cotroceni sau la Palatul Elisabeta. Preţul împăcării a fost retrocedarea unor domenii regale, cum ar fi Săvârşinul.

Între timp, aproape toţi apropiaţii vechi ai Regelui încep să fie îndepărtaţi, unul câte unul.

În septembrie 2002, premierul Adrian Nastase il numeste pe Principele Radu în functia de reprezentant special al Guvernului Romaniei pe probleme de integrare. În 6 ani de activitate, statul român l-a finanţat pe principe cu 4,2 de milioane de lei.

Pe 15 decembrie 2003, are loc un episod neaşteptat: Regele Mihai urcă pe scena unei gale mondene pentru a-i înmâna lui Adrian Năstase premiul „Omul anului", acordat de revista VIP.

Câţiva ani mai târziu, în 2009, Principele Duda candidează la preşedinţie, dar se retrage înaintea primului tur, "cu parere de rău, dar cu speranţă pentru viitor".

În 2011, la împlinirea a 90 de ani, Regele Mihai susţine un discurs istoric în parlament, primit cu ovaţii de putere şi opoziţie la unison.

Ajungem în august 2015, când Principele Nicolae este exclus din Familia Regală. "Radu Duda rămâne singur la butoane. Jocul s-a sfârşit!", concluzionează flux24.ro

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close