Antena 3 CNN Actualitate Se pregătește sau nu Kovesi să candideze la Președinție?

Se pregătește sau nu Kovesi să candideze la Președinție?

Se pregătește sau nu Kovesi să candideze la Președinție?
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Mar 2017   •   17:55

Laura Codruța Kovesi este evaluată ca politician în ascensiune, ziarul francez "Le Monde" incluzând-o pe șefa DNA, în cadrul generaţiei în ascensiune a Europei.

"Cu profilul său de fostă baschetbalistă şi cu reputaţia de inflexibilitate", a devenit "eroina mişcării masive a societăţii civile împotriva guvernului, care a avut loc în toate oraşele din România în această iarnă". 

Alături de Kovesi, mai sunt nominalizaţi trei politicieni de marcă: şeful ecologiştilor olandezi, care au obţinut un scor foarte bun la recentele alegeri parlamentare, premierul scoţian şi un europarlamentar german.

Băsescu: Kovesi, abordare de politician
Sincer, nu am văzut articolul, dar dacă, deja, este trecută în categoria politicienilor de viitor, înseamnă că cei de la 'Le Monde' au făcut o analiză a aptitudinilor dânsei și au înțeles că are abordări de om politic și nu de procuror. Dacă vreți să fiu foarte sincer, pentru funcția pe care o îndeplinește, e un semnal foarte prost. Cei care citesc presa, care analizează declarațiile dânsei, care analizează pozițiile pe care le are - și eu le-am analizat de foarte multe ori - sunt poziții politice. Păi, când spune: am indisponibilizat 100 de milioane, se puteau construi cinci spitale cu 100 de milioane, e clar că e abordare de om politic. Uitați-vă în toate partidele și spuneți-mi dacă este vreun politician care să aibă dimensiunea ce să-i dea șanse să câștige. Nu. Deci, doamna Kovesi ar fi o variantă competitivă pentru Iohannis”, a spus Traian Băsescu, potrivit B1 TV.

Zvonuri despre candidatura lui Kovesi au apărut de peste un an.

Cel mai potrivit candidat anti-PSD
Laura Codruţa Kovesi 28%
Klaus Iohannis 20%
Dacian Cioloş 10%
Nicuşor Dan 2%
Sursa: Sociopol

Topul încrederii în personalități
1. Raed Arafat - 71%
2. Gabriela Firea - 44%
3. Sorin Grindeanu - 35%
4. Klaus Iohannis - 34%
5. Patriarhul Daniel - 33%
6. Călin Popescu Tăriceanu - 32%
7. Teodor Meleșcanu - 32%
8. Laura Codruța Kovesi - 31%
Sursa: Sociopol

Informațiile au fost prezentate luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close