Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Ghiță, cu ”bufnițele” la DNA: Urmează Ponta, Băsescu și Tăriceanu, cu dosare penale

Sebastian Ghiță, cu ”bufnițele” la DNA: Urmează Ponta, Băsescu și Tăriceanu, cu dosare penale

Sebastian Ghiță, cu ”bufnițele” la DNA: Urmează Ponta, Băsescu și Tăriceanu, cu dosare penale
11 Oct 2016   •   12:32

UPDATE: Sebastian Ghiță a afirmat, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, că audierea de astăzi a fost strict ”procedurală”, acesta fiind informat că s-a extins urmărirea penală în cazul său în legătură cu ”chestiuni de campanie electorală” și ”utilizarea banilor în campania electorală”.

Ghiță a precizat că are informații ”destul de solide” care îl fac să creadă că în perioada următoare Ponta, Băsescu și Tăriceanu vor avea dosare penale precum Blaga, pentru a fi scoși din politică.

"Eu cred că suntem deja la pasul doi după dosarul domnului Blaga, la pasul doi din operaţiunea DNA contra clasei politice, cum să ajutăm USR-ul să intre în Parlament şi, după mine, vor urma Victor Ponta mâine, care va fi verificat în legătură cu campania electorală, va urma Traian Băsescu, va urma domnul Tăriceanu şi astfel ni se va livra, cu ajutorul Procuraturii, o nouă clasă politică", a adăugat Ghiţă.

Totododată, Ghiță a afirmat că procurorii de la DNA Ploiești i-au refuzat bufnițele, motivând că nu au legături directe cu Laura Codruța Kovesi.

Deputatul Sebastian Ghiță a mers, marți, la sediul DNA Ploiești, unde va fi audiat din nou în dosarul Tony Blair. De această dată, deputatul s-a prezentat cu ”recuzită” în fața procurorilor.

”Sunt bufnițele pe care mi le-a dat cadou doamna Kovesi. Erau două bufnițe lipite și erau semn al prieteniei. Dar de vreme ce lucrurile s-au schimbat și s-au transformat, m-am gândit să-i aduc bufnițele înapoi. Într-o zi când a venit la mine acasă mi-a adus bufnițele astea. Și acum vreau să i le duc, să i le dea domnul Portocală înapoi. Nu o să-i puce bine gestul meu, dar asta simt eu, că trebuie să îi dau bufnițele înapoi”, a spus Sebastian Ghiță, la sosirea la DNA Ploiești.

Doi dintre oamenii de bază ai lui Sebastian Ghiţă sunt audiaţi astăzi de procurorii DNA în dosarul Tony Blair. Este vorba despre Ionuţ Iordăchescu, interpus la firmele controlate de deputat, şi despre vărul soţiei lui Ghiţă, şi el patron de firme apropiate deputatului.

Sebastian Ghiță a dezvăluit recent că procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ar folosi un e-mail [email protected], de pe care a purtat corespondență inclusiv despre raportul privind doctoratul șefului DNA.

 

 

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita DNA Ploieşti
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close