Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Ghiţă, audiat la DIICOT în Dosarul Black Cube: „Tot ce am avut de spus, am spus procurorilor”

Sebastian Ghiţă, audiat la DIICOT în Dosarul Black Cube: „Tot ce am avut de spus, am spus procurorilor”

Sebastian Ghiţă, audiat la DIICOT în Dosarul Black Cube: „Tot ce am avut de spus, am spus procurorilor”
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Oct 2016   •   19:16

Update: Deputatul Sebastian Ghiță a fost prezent la sediul DIICOT, unde a fost audiat în Dosarul Black Cube. Audierea sa survine la doar o zi după ce a dezvăluit public că procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ar folosi un e-mail [email protected], de pe care a purtat corespondență inclusiv despre raportul privind doctoratul șefului DNA.

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, luni seară, la ieşirea de la audierea DIICOT, că procurorii i-au cerut anumite informaţii în dosarul Black Cube şi, în perioada următoare, le va da, precizând că a fost citat de săptămâna trecută.

„Tot ce am avut de spus, am spus procurorilor. Sunt martor. M-au citat domnii procurori. Poate că domnii procurori de la DIICOT ştiu mai multe lucruri decât ştim noi. Eu spuneam lucruri care mi s-au întâmplat mie. De la cucuveaua mov eu am primit mail. Am primit o citaţie. Cred că sunt mai multe elemente pe care le anchetează, inclusiv despre cucuveaua mov. Nu fac obiectul acestei anchete firmele pe care le-am avut(...) Orice lucru important în acest caz l-am spus procurorilor. Nu mi se pare că atacarea instituţiilor statului român e o chestiune permisă. Săptămâna trecută am fost citat. Nu ştiu dacă am ajutat, informaţiile de care m-au întrebat, le-am spus corect şi sincer. Poate că s-au gândit că Kovesi are anumite vulnerabilităţi. Procurorii mi-au cerut anumite informaţii şi, în perioada următoare, le voi da” , a declarat Ghiţă la ieşire de la DIICOT.

Ştire iniţială: Deputatul Sebastian Ghiță a ajuns la sediul DIICOT, unde va fi audiat în Dosarul Black Cube. Audierea sa survine la doar o zi după ce a dezvăluit public că procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ar folosi un e-mail [email protected], de pe care a purtat corespondență inclusiv despre raportul privind doctoratul șefului DNA.

„Nu am multe detalii acum, înainte să vorbesc cu domnii procurori, dar sunt convins că acea agenţie de spionaj Black Cube este în atenţia procurorilor DIICOT şi pentru că principala ţintă a fost dna Kovesi, procurorii verifică dacă acea adresă ascunsă, [email protected], este una din adresele pe care cei de la Black Cube le-au spart, au obţinut informaţii şi principala lor ţintă era doamna Kovesi. Am fost invitat la DIICOT în calitate de martor şi singurul lucru pe care îl face DIICOT în legătură cu Black Cube este verificarea adreselor de email pe care cei de la Black Cube le-au spart şi au aflat date secrete, chestiuni secrete ale doamnei Kovesi, cea care folosea adresa [email protected]. Eu ştiu că doamna Kovesi folosea această adresă, se pare că, astăzi am aflat, a mai trimis mail-uri de pe aceste adrese cu informaţii secrete din DNA, există astfel de probe. Ţinând cont că Black Cube era fondată de şeful informaţiilor israeliene şi că doreau să afle lucruri de la doamna Kovesi şi că au fost ajutaţi de un ofiţer din SRI, fost ofiţer, este evident că aceasta este o ţintă”, a declarat Sebastian Ghiţă la intrarea în sediu DIICOT.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close