Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Domeniul schiabil de la Voineasa, o ţeapă dată bugetului de stat. Arhitectul sinucis, asociat în firma implicată în infracţiune

Sinteza zilei: Domeniul schiabil de la Voineasa, o ţeapă dată bugetului de stat. Arhitectul sinucis, asociat în firma implicată în infracţiune

Sinteza zilei: Domeniul schiabil de la Voineasa, o ţeapă dată bugetului de stat. Arhitectul sinucis, asociat în firma implicată în infracţiune
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Aug 2015   •   22:41

Mihai Gâdea a prezentat, la "Sinteza Zilei", un raport al Corpului de Control al Guvernului care scoate la iveală reţeta infracţionala ţesută în jurul Elenei Udrea, în perioada 2010-2011, prin prisma programului “Schi în România”.

Gâdea arată că documentul Corpului de Control se referă la modul în care a fost căpuşat bugetul de stat prin executarea proiectului de construcţie a pârtiei de schi de la Voineasa, judeţul Vâlcea.

“Corpul de Control al primului-ministru a efectuat verificari la autoritatile administratiei publice locale ale comunei Voineasa, judetul Valcea, in legatura cu proiectul de investitii in turism “Dezvoltarea infrastructurii de agrement in statiunea turistica Voineasa” si utilizarea sumelor alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltarii si Turismului. La data de 24.02.2010, data intrarii in vigoare a HG 120/2010, prin care a fost aprobata investitia respectiva, nu existau prevederi legale care sa reglementeze eligibilitatea proiectelor de investitii in turism ce urmau sa fie finantate de la bugetul de stat. Aceasta reglementare a fost adoptata, abia la data de 8.04.2011”, se arata in raportul de control. Deci, in primul rand, intreaga investitie in acest proiect, s-a facut ilegal, pentru ca nu exista un cadru legislative pentru derularea unor asemenea programe turistice", se arată în raport.

Potrivit inspectorilor, întreaga afacere s-a derulat direct “prin ordine ale ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului”, la acea vreme, Elena Udrea fiind la conducerea acestui minister.

“Proiectul de investitii “Dezvoltarea infrastructurii de agrement in statiunea turistica Voineasa” a fost finantat in proportie de 99,27% de la bugetul de stat, fiind alocata in acest sens suma totala de 94.254.522,92 lei, prin ordine ale ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului”, scrie in raport.

Inspectorii guvernamentali arata ca “intre primaria comunei Voineasa, in calitate de achizitor si societatea Acomin SA, liderul asocierii formate din Acomin SA, Leitner AG/SpA si Primavera Design SRL, in calitate de executant, a fost incheiat contractul de lucrari nr.6038/17.12.2010, avand ca obiect proiectarea si executia infrastructurii de agrement in statiunea turistica Voineasa, judetul Valcea, la pretul de 118.411.502,47 lei( fara TVA), respectiv 146.830.263,06 lei ( cu TVA).”

Citeşte şi:

Sinteza zilei: Ancheta care spulberă teoria sinuciderii în cazul arhitectului din dosarul Elenei Udrea




×
Subiecte în articol: Elena Udrea Sinteza Zilei
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close