Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Scandalul alegerilor prezidențiale din 2009. Când vor fi audiați Gabriel Oprea și George Maior

Sinteza zilei: Scandalul alegerilor prezidențiale din 2009. Când vor fi audiați Gabriel Oprea și George Maior

Sinteza zilei: Scandalul alegerilor prezidențiale din 2009. Când vor fi audiați Gabriel Oprea și George Maior
22 Mai 2017   •   21:23

Președintele comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, senatorul PSD Mihai Fifor, a anunțat, la Sinteza Zilei, că vor continua audierile, marți, cu vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ, cu Mircea Geoană, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, şi Viorel Hrebenciuc, coordonatorul campaniei PSD de la acea vreme.

Potrivit acestuia, fostul ministru Gabriel Oprea va fi audiat în comisie în cursul săptămânii viitoare.

Mihai Fifor a anunțat că va fi citat la audieri inclusiv fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, George Maior, în prezent ambasador al României în Statele Unite ale Americii, arătând că se încearcă corelarea sosirii sale în țară pentru un eveniment privat cu audierea din Parlament.

Întrebat dacă va fi chemat la audieri și Florian Coldea, Mihai Fifor a confirmat informația, însă a adăugat că nu s-a luat încă o decizie când se va întâmpla acest lucru. 

Cu toate acestea, președintele comisiei a ținut să precizeze că vor fi invitaţi în viitor inclusiv procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, sau fostul președinte Traian Băsescu, însă nu se cunoaște o dată concretă.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close