Antena 3 CNN Actualitate Social RATB vrea să mărească preţul biletelor de călătorie

RATB vrea să mărească preţul biletelor de călătorie

RATB vrea să mărească preţul biletelor de călătorie
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Aug 2015   •   11:25
Mulţi dintre pensionari ar putea fi obligaţi să plătească biletele de călătorie pe mijloacele de transport în comun. 
 
RATB cere Consiliului General să aprobe acordarea de gratuităţi doar pentru bătrânii ale căror pensii nu depăşesc 1500 de lei, dar şi creşterea tarifului pentru bilete de la 1,3 lei, cât este în prezent, până la 1,8-2 lei. 
 
Reprezentanţii Regiei susţin că tarifele la călătorii sunt printre cele mai scăzute din ţară şi nu au mai crescut din 2008. 
 
Dacă RATB va obţine aprobarea Consiliului General al Primăriei Capitalei pentru a pune în practică majorarea, noile tarife vor fi 2 lei pentru o singură călătorie iar abonament lunar pe o linie va costa 45 de lei. Abonamentul pe două linii va ajunge la 55 de lei, abonamentul general pe toate liniile urbane la 75 de lei, iar un abonament general urban plus expres, adică pe toate liniile urbane şi expres va costa180 lei. Modificări de preţuri vor suporta şi abonamentele lunare nominale reduse. Iar de gratuitate, s-ar mai bucura doar pensionarii care au o pensie mai mică de 1.500 de lei.

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor, Viorel Copil, a explicat că o astfem de măsură va afecta aproximativ un milion de pensionari. 
 
"Vorbim de un milion de pensionari, care au peste 1.500 de lei pensia lunară. Pe majoritatea pensionarilor această modificare îi va afecta. Nu înţeleg de ce una din categoriile pentru care se aplică astfel de lucruri este cea a pensionarilor. Oricum circulă RATB, nu ştiu cât mai contează un pensionar, nici nu merg mult. Nu ar trebui ca RATB să mai facă astfel de lucruri", a explicat Viorel Copil.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close