Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu ar putea fi operat pe cord

Sorin Oprescu ar putea fi operat pe cord

Sorin Oprescu ar putea fi operat pe cord
26 Sep 2015   •   23:44

Sorin Oprescu rămâne spitalizat peste noapte pentru a fi continuate investigaţiile medicale, urmând ca doctorii de la Spitalul Universitar Bucureşti să stabilească dacă necesită tratament sau intervenţie chirurgicală, potrivit unor surse medicale.

Conform surselor citate, Sorin Oprescu va fi supus unei coronarografii şi îi va fi instalat un holter pentru înregistrarea parametrilor cardiaci (ritm cardiac, tensiune arterială). Acest sistem înregistrează activitatea cardiacă cel puţin  24  de ore.

Şeful clinicii Chirurgie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), profesor doctor Mircea Cinteză, a declarat, sâmbătă, la un post TV, că primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi suspus unei verificări imagistice a inimii, dar şi unei probe de efort pentru a se vedea cât rezistă inima, iar dacă în timpul acestor examene vor exista semne că inima are rezistenţă limitată, va fi necesară o coronarografie pentru a se putea decide dacă problema poate fi rezolvată cu tratament, printr-o intervenţie de lărgire a arterei sau printr-o operaţie pe cord.

Mircea Cinteză a spus că în momentul în care o persoană acuză dureri în piept, aceasta necesită internare pentru a se putea lămuri stadiul în care se află angina de piept şi pentru a se decide care dintre cele trei proceduri este neceară.

Şeful clinicii Chirurgie a mai arătat că, în principiu, internarea nu ar trebui să fie de lungă durată, dar acest lucru ar putea fi totuşi necesar în cazul unei intervenţii chirurgicale. De asemenea, el mai precizat că în cazul lui Sorin Oprescu, care are "un diabet destul de important", pot interveni complicaţii, întrucât diabetul poate destabiliza organismul în orice moment.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close