Antena 3 CNN Actualitate SRI: România, posibilă ţintă a terorismului islamic

SRI: România, posibilă ţintă a terorismului islamic

SRI: România, posibilă ţintă a terorismului islamic
Sursa foto: Foto: VideoNews
04 Oct 2015   •   20:51

Posibilitatea comiterii unui atentat terorist în România este în creștere, avertizează raportul de activitate al Serviciului Român de Informații pentru anul 2014, prezentat duminică de Radu Tudor, în emisiunea Punctul de Întâlnire

 
Astfel, conform documentului "Apartenența României la sistemul de alianțe politice și militare internaționale, susținerea Coaliției împotriva grupării Statul Islamic/Daesh, dar și situarea pe principalele rute de migrație către Occident, respectiv măsurile ofensive de prevenire și contracarare a potențialelor manifestări teroriste pe teritoriul național au determinat o relativă creștere a profilului țării noastre ca posibilă țintă a unor atacuri, se arată în documentul citat."
 
Daniel Savu, senator PSD şi membru în comisia de control a SRI din Parlament, a explicat că este vorba despre o concluzie a anului 2014 în afirmaţia citată.
 
Fostul director al SRI, Costin Georgescu, a adăugat că teama de terorism există tot timpul în orice stat civilizat. 
 
"Teamă de terorism avem permanent. Toată lumea civilizată are această teamă, dar SRI trage un semnal de alarmă privind evoluţia terorismului pe plan mondial. Şi bine face. Mă bucur că acest raport ajunge la toată lumea din ROmânia, care trebuie să participe la protecţia persoanelor şi a ţării. Este o protecţie generală, nu numai a unui serviciu. Este o misiune extraordinar de grea şi toată lumea trebuie să participe", a explicat Costin Georgescu. 
 

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close