Antena 3 CNN Actualitate Teodor Meleşcanu, audiat la DNA într-un dosar care vizează achiziţii la Spitalul Militar

Teodor Meleşcanu, audiat la DNA într-un dosar care vizează achiziţii la Spitalul Militar

Teodor Meleşcanu, audiat la DNA într-un dosar care vizează achiziţii la Spitalul Militar
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Sep 2015   •   10:00
UPDATE 10.00 Teodor Meleşcanu a confirmat, la ieşirea din sediul DNA, că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem în legătură cu posibile infracţiuni care au avut loc la Spitalul Militar.

Meleşcanu, fost ministru de Externe şi fost şef al Serviciului de Informaţii Externe, a afirmat că ar fi vorba despre achiziţionarea unui aparat scump de radiologii dentare, de către Spitalul Militar, care nu a fost folosit niciodată.

Teodor Meleşcanu s-a prezentat în această dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Meleşcanu a venit singur la DNA, fără să fie însoţit de un avocat.


Meleşcanu a stat aproximativ o oră în sediul DNA, iar la ieşire a spus că este responsabil pentru tot ce s-a întâmplat în timpul serviciului său, fiind audiat ca martor într-un dosar în care se fac cercetări privind posibile infracţiuni legate de achiziţii făcute de Spitalul Militar.
   
Întrebat de ce a fost chemat la audieri în acest dosar, Meleşcanu a arătat că era firesc deoarece în calitatea sa de ministru al Apărării trebuia să ştie ce achiziţii se fac, dar că în final documentele pentru aceste achiziţii erau semnate de specialişti.
   
Întrebat dacă ştie despre achiziţiile pe care le-ar fi făcut fostul comandant al Spitalului Militar Ioan Sârbu, respectiv un aparat performant pentru radiologii dentare care ar fi costat foarte mult, Meleşcanu a confirmat că este vorba despre acel aparat, spunând că nu cunoaşte date despre utilizarea acestuia.
   
De asemenea, întrebat dacă îl cunoaşte pe doctorul Ioan Sârbu, Meleşcanu a confirmat, spunând că i-a fost subordonat.

×
Subiecte în articol: Teodor Meleşcanu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close