Antena 3 CNN Actualitate Veşti bune pentru fermierii care au înregistrat pierderi din cauza secetei

Veşti bune pentru fermierii care au înregistrat pierderi din cauza secetei

Veşti bune pentru fermierii care au înregistrat pierderi din cauza secetei
de S.T.    |    17 Aug 2015   •   17:12

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat, luni, că fermierii care au înregistrat pierderi din cauza secetei la culturile însămânțate în primăvară vor primi despăgubiri de la bugetul de stat, dar numai după ce vor fi finalizate evaluările făcute de comisiile constituite pe lângă prefecturi.

"Vom încerca să identificăm pierderile pe fiecare fermier în parte și pe suprafețele respective să intervenim cu despăgubiri în limita permisă de bugetul de stat. Concret, pentru fermierii mici și care au avut pierderi mai mari de 30% din suprafața cultivată vom interveni cu un ajutor de la buget de stat sub forma unei scheme de minimis. Aceasta va fi legiferată printr-o Hotărâre de Guvern, cel mai probabil în luna septembrie, urmând ca la prima rectificare bugetară în funcție de resursele pe care le primim să și acordăm aceste despăgubiri în 2015", a adăugat ministrul Agriculturii, scrie Agerpres.

În ceea ce privește despăgubirile pentru fermierii mari, ministrul a precizat că trebuie notificată Comisia Europeană deoarece valoarea despăgubirilor este ceva mai mare.

Șeful MADR a precizat că, în prezent, există o evaluare parțială a culturilor afectate de secetă realizată de comisiile inspectoratelor pentru situații de urgență, însă ea va fi făcută publică abia după ce se va finaliza recoltatul și se va ști exact ce pierderi de producție s-au înregistrat pe fiecare cultură, mai scrie Agerpres.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close