Antena 3 CNN Actualitate Vine urgia! Hidrologii au emis cod portocaliu de inundaţii

Vine urgia! Hidrologii au emis cod portocaliu de inundaţii

Vine urgia! Hidrologii au emis cod portocaliu de inundaţii
de S.T.    |    09 Mar 2016   •   17:06

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri după-amiază, avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații pe Dunăre, în zona a 11 județe, sector aval de Sistemul Hidroenergetic și de Navigație (SHEN) Porțile de Fier.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 10 martie, ora 6.00 — 18 martie, ora 18.00, se instituie Cod Portocaliu privind depășirea Cotelor de apărare pe Dunăre, sector aval de S.H.E.N. Porțile de Fier — Zimnicea, pe raza județelor Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

De asemenea, INHGA menționează faptul că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundațiilor prin lucrări de îndiguire, iar pe baza informațiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariției unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluției situației hidrometeorologice și respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor.

Prognoza de specialitate arată, totodată, că în intervalul 9 martie, ora 18.00 — 18 martie, ora 18.00, va fi în vigoare avertizarea Cod Galben de inundații, valabilă pe tot sectorul românesc al Dunării, aval de S.H.E.N. Porțile de Fier, din județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Constanța și Tulcea.

Avertizările au fost transmise către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională "Apele Române", Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Banat, Jiu, Olt, Argeș-Vedea, Buzău-Ialomița și Dobrogea — Litoral.

×
Subiecte în articol: cod portocaliu cod galben inundatii
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close