Antena 3 CNN Economic Auto Ministerul Transporturilor: Anvelopele de iarnă vor aduce statului peste 400 milioane de euro din TVA

Ministerul Transporturilor: Anvelopele de iarnă vor aduce statului peste 400 milioane de euro din TVA

Ministerul Transporturilor: Anvelopele de iarnă vor aduce statului peste 400 milioane de euro din TVA
Sursa foto: Foto: delica.ca
17 Ian 2011   •   14:19

Potrivit unui calcul al Ministerului Transporturilor, anvelopele de iarnă vor aduce statului 445 de milioane de euro din TVA. Pe site-ul Ministerului a fost lansat spre dezbatere publică un proiect de ordonanţă care obligă toţi posesorii de autovehicule să-şi doteze autoturismele cu anvelope de iarnă.

În România sunt 5,38 de milioane de vehicule. Dintre acestea, aproximativ 1,1 milioane nu au nevoie de anvelope speciale. Este vorba despre remorci, tractoare, troleibuze şi mopede. Rămân 4,28 milioane de maşini, din care 70.000 sunt în dotarea instituţiilor publice, iar suma necesară pentru echipare este de aproximativ 28 de milioane de euro.

Posesorii celorlalte 4,21 milioane de autovehicule ar cheltui aproape 1,85 miliarde de euro pe cauciucurile de iarnă. Din aceşti bani, 445 de milioane de euro ar reveni bugetului de stat numai din TVA.

Potrivit proiectului actual, conducătorii vehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă în sezonul rece vor fi penalizaţi cu 9 până la 20 de puncte amendă şi reţinerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare al maşinii.


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close