Antena 3 CNN Economic Cum îţi administrezi banii, pentru a nu mai rămâne falit înainte de salariu

Cum îţi administrezi banii, pentru a nu mai rămâne falit înainte de salariu

Cum îţi administrezi banii, pentru a nu mai rămâne falit înainte de salariu
Sursa foto: Foto: Wikimedia Commons
de S.T.    |    24 Noi 2015   •   20:29

Managementul financiar personal nu este predat în școli, însă oricine se lovește, la un moment dat, de problema administrării propriilor bani.

Americanii sunt cei care par să discute cel mai mult despre problema administrării banilor, scrie a1.ro. Spre exemplu, 58% dintre ei nu au un plan coerent de administrare a banilor după pensionare.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să nu mai rămâi falit înainte de salariu:

1. Ține evidența banilor și a cheltuielilor

Timp de o lună, ține evidența veniturilor și a cheltuielilor. Nu trebuie să te limitezi doar la achiziții absolut necesare, ci trebuie să-ți faci o idee concretă și coerentă despre nevoile tale. Poți ține evidența într-un carnețel sau poți apela la un serviciu de Internet Banking. După cum vedem la bancatransilvania.ro, un astfel de serviciu îți oferă acces 24 de ore din 24 la conturile tale prin internet și poți face plăți și încasări pe computer, indiferent de locul în care te afli.

2. Planifică bugetul pentru luna următoare

La sfârșitul primei luni, calculează veniturile tale și cheltuielile pe care le-ai avut. Apoi, pune pe hârtie cheltuielile pe care crezi că le vei avea în următoarele 30 de zile și împarte-le pe categorii. Spre exemplu, poți pune deoparte suma totală necesară facturilor la electricitate, întreținere, telefonie mobilă și internet. Apoi, poți calcula suma pe care crezi că o vei cheltui pentru mâncare și pentru ieșirile în oraș.

Citeşte articolul integral pe a1.ro.

×
Subiecte în articol: bani
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close