Antena 3 CNN Economic Auto Daily Income. Românii acordă mai multă atenţie asigurărilor auto decât celor de sănătate

Daily Income. Românii acordă mai multă atenţie asigurărilor auto decât celor de sănătate

Daily Income. Românii acordă mai multă atenţie asigurărilor auto decât celor de sănătate
Sursa foto: Foto: ecarinsurance.net
17 Apr 2014   •   10:59
Cu cele 6 milioane de autovehicule înmatriculate, România are al doilea parc auto ca mărime într-un top central şi est european. În consecinţă, piaţa asigurărilor auto, fie că vorbim de segmentul polelor obligatorii RCA, fie de cel al contractelor de asigurare facultativă CASCO, atinge o valoare anuală de jumătate de miliard de Euro, regăsindu-se în topul primelor trei ţări din Europa de sud-est.

Piaţa asigurărilor este în creştere şi pentru că şoferii vor fi nevoiţi să plătească poliţe mai scumpe în acest an. Astfel valoarea primelor brute încasate de către asiguratori va fi cu cel puţin 20% mai mare în 2014, ca urmare a unor noi reglementări intrate în vigoare.

Scumpirile au o legătură şi cu fraudele existente pe aceasta piaţă, asigurătorii încercând să găsească măsuri de a reduce procentul de fraudă care atinge la noi în tara 30% din totalul primelor încasate din Casco si RCA. Chiar dacă sunt depistate într-o proportie mică, de doar 3%, noutatea absolută este introducerea în codul penal a articolului 245, care pedepseşte cu închisoare de până la 5 ani fapta comisa în scopul de a obţine în mod fraudulos suma asigurată, în condiţiile în care până acum fraudele din asigurări nu erau deloc reglementate, putându-se aplica doar amenzi.

Contrar trendului din majoritatea statelor UE, în obiceiurile de consum ale românilor, atenţia acordată asigurărilor auto este mult mai pronunţată, în detrimentul asigurărilor de sănătate, de viaţă sau casă.

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close