Antena 3 CNN Economic Banci Guvernatorul Băncii Angliei: Riscăm declanşarea unei noi crize financiare

Guvernatorul Băncii Angliei: Riscăm declanşarea unei noi crize financiare

Guvernatorul Băncii Angliei: Riscăm declanşarea unei noi crize financiare
Sursa foto: Foto: ipezone.blogspot.com
07 Mar 2011   •   11:23

Guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King, a declarat că sistemul bancar britanic riscă declanşarea unei noi crize financiare, ca rezultat al dezechilibrelor tot mai mari din ultima vreme, informează Daily Telegraph.

"Da, problema există încă (...) Dezechilibrele cresc din nou...", a precizat King, întrebat despre posibilitatea unei noi crize financiare.

În acelaşi timp, guvernatorul a criticat aspru bonusurile acordate de bănci şi fuga după profitul pe termen scurt, dar extrem de instabil economic. Acesta a apreciat că firmele din sectorul de producţie s-au comportat mai "moral" decat băncile.

"Nu am dat bonusuri pentru bancheri să se comporte asa cum au facut-o. Acest lucru trebuie sa se schimbe", a spus el.

Ca urmare a acestor atacuri ale lui King, băncile au reacţionat puternic, dând asigurări că activităţile lor au devenit mai sigure.

"Sectorul bancar recunoaste ca unele elemente au actionat gresit in timpul crizei, dar de atunci sectorul a fost reformat radical"

Ca urmare a nemulţumirii cetăţeanului britanic contribuabil, clasa politică a devenit mai agresivă în ultima vreme în privinţa controlului şi sancţiunilor acordate instituţiilor bancare.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie criza economica
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close