Antena 3 CNN Economic Banci Scandalul băncilor din Bulgaria ar putea fi simţit şi în România. Analiza, făcută de experţii americani

Scandalul băncilor din Bulgaria ar putea fi simţit şi în România. Analiza, făcută de experţii americani

Scandalul băncilor din Bulgaria ar putea fi simţit şi în România. Analiza, făcută de experţii americani
de O.P.    |    01 Iul 2014   •   06:12

Uniunea Europeană intervine în scandalul băncilor din Bulgaria, în urma unor presupuse atacuri asupra sistemului bancar din ţara vecină. Comisia Europeană a permis statului bulgar să pună la dispoziţie băncilor o linie de credit de 1,7 miliarde de euro. 

Scandalul din Bulgaria ar putea avea însă efecte negative asupra sistemelor bancare ale celorlalte state din regiune, inclusiv România.

Preşedintele Bulgariei a făcut apel la calm după izbucnirea scandalului.

Declaraţia preşedintelui vine după ce, zile în şir, bulgarii au stat la cozi interminabile la bancomate. Oamenii vor să îşi retragă economiile de teamă că sistemul bancar va rămâne fără lichidităţi.

Mai multe persoane, acuzate că au răspândit zvonuri conform cărora sistemul bancar riscă să rămână fără lichidităţi, au fost arestate zilele trecute.

Experţii economici de peste ocean spun că, deşi impactul regional al crizei din Bulgaria este mic în momentul de faţă, e de aşteptat ca astfel de incidente să aibă loc şi în alte ţări. Este vorba mai ales de statele unde rata creditelor neperformante este mare, precum România, Ungaria sau Croaţia.

×
Subiecte în articol: sistem bancar
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close