Antena 3 CNN Economic Biz News Adevăratul INTERES al Germaniei în criza Greciei. GRAFICIELE vorbesc de la sine

Adevăratul INTERES al Germaniei în criza Greciei. GRAFICIELE vorbesc de la sine

Adevăratul INTERES al Germaniei în criza Greciei. GRAFICIELE vorbesc de la sine
Sursa foto: Foto: sbs.com.au
30 Iun 2015   •   10:29

Insistenţa Germaniei şi a Franţei de a soluţiona criza din Grecia nu ar trebui să surprindă pe nimeni, având în vedere investiţiile făcute de aceste state puternice din UE în această ţară turistică extrem de populară.

Potrivit datelor prezentate de compania specializată în analiza de piaţă, Dealogic, publicate pe site-ul qz.com, în ultimii 10 ani, Germania a investit peste 8,7 miliarde de dolari în companii dezvoltate în Grecia, pe locul doi situându-se Italia, cu peste 5,6 miliarde de dolari, iar pe locul trei Franţa, cu 5.1 miliarde de dolari.


Investiţiile marilor puteri UE în Grecia domină sectorul telecomunicaţiilor, valoarea lor ajungând la 12,6 miliarde de dolari, din 2005 până în prezent.

Alte sectoare atractive pentru investitorii germani şi nu numai sunt: finanţele, transporturile şi sectorul alimentar.


Grecia ar putea intra astăzi, oficial, în incapacitate de plată, dacă nu achită rata scadentă a împrumutului acordat de FMI. Drama datoriei greceşti va continua pe 5 iulie cu referendumul asupra condiţiilor de acord oferite de creditorii internaţionali.

Premierul Alexis Tsipras şi-a chemat concetăţenii să respingă cererile creditorilor, iar zeci de mii de manifestanţi au ieşit în stradă în acelaşi scop.

×
Subiecte în articol: Germania Grecia criza Grecia
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close