Antena 3 CNN Economic Biz News Cum le recomandă ministrul Orban românilor să-şi păstreze economiile

Cum le recomandă ministrul Orban românilor să-şi păstreze economiile

Cum le recomandă ministrul Orban românilor să-şi păstreze economiile
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Dec 2011   •   09:42

Ţineţi-vă economiile în mai multe bănci, pentru a le proteja - recomandarea este adresată românilor şi vine din partea ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, care mizează în continuare pe băncile de la noi din ţară, potrivit Agerpres.

"Ca simplu cetăţean, aş recomanda celor care au o anumită sumă de bani, în general, să aplice principiul ouălor în mai multe coşuri. Şi să nu uite că există acea protecţie pentru deponenţi, plafonul de 100.000 de euro, care e un element important şi de care trebuie să se ţină cont", a declarat ministrul Orban.

În acest context, demnitarul a subliniat că are încredere în băncile din România.

"Bineînţeles că am încredere. E foarte important să ştim care e situaţia sistemului bancar românesc, acest sistem este solid, Banca Naţională a României a aplicat nişte reguli prudenţiale chiar mai stricte decât prevederile la nivel comunitar, fapt care a garantat o anumită soliditate, atât a băncilor româneşti, atâtea câte au mai rămas, cât şi a filialelor băncilor din zona euro prezente pe piaţa românească. Sigur, asta nu înseamnă că am putea fi scutiţi de orice fel de risc în condiţiile în care situaţia externă, situaţia din diferite state membre ale Uniunii Europene, se va deteriora în continuare", a mai spus ministrul.

Ministrul Leonard Orban, fost comisar european pentru multilingvism, are economii, conturi curente şi depozite de peste 210.000 de euro în bănci cu capital majoritar străin, dar şi românesc, el declarându-se încrezător în moneda unică europeană.

"Rămân încrezător, nu mă sperie în niciun fel acele scenarii care au fost create, privind posibilitatea spargerii zonei euro, posibilitatea dispariţiei zonei euro sau chiar a dispariţiei monedei euro. E puţin probabil", a spus Orban.


×
Subiecte în articol: leonard orban economii bani banci euro leu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close