Antena 3 CNN Economic Biz News "Mai sunt câteva ore şi vom intra în FALIMENT". Anunţul făcut de una din cele mai dezvoltate ţări

"Mai sunt câteva ore şi vom intra în FALIMENT". Anunţul făcut de una din cele mai dezvoltate ţări

"Mai sunt câteva ore şi vom intra în FALIMENT". Anunţul făcut de una din cele mai dezvoltate ţări
de O.P.    |    31 Iul 2014   •   08:47

Argentina mai are doar câteva ore să evite un al doilea faliment naţional în puţin peste un deceniu. Autorităţile de la Buenos Aires încearcă să ajungă la o înţelegere cu investitorii.

Mai mulţi lideri sud-americani spun însă că nu este vorba despre un caz izolat - marile fondurile de investiţii ar da, de fapt, un avertisment întregii regiuni, scrie TVR.

Investitorii americani cer plata celor peste 1 miliard de dolari pe care care îi au în obligaţiuni şi titluri argentiniene. La această sumă s-ar putea adauga alte câteva miliarde în penalităţi şi taxe suplimentare. Preşedintele Argentinei afirmă că ţara sa este şi ţinta presiunilor internaţionale.

Falimentul naţional înseamnă de fapt refuzul sau incapacitatea unei ţări de a-şi plăti datoriile la timp. Dacă se intră într-un asemenea blocaj, Argentina nu s-ar mai putea împrumuta, şi, practic, în scurt timp nu ar mai putea asigura plăţile interne.

×
Subiecte în articol: faliment
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close