Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul Bugetului, la Income Magazine: Creşterea bugetului Apărării va fi discutată săptămâna viitoare cu FMI

Ministrul Bugetului, la Income Magazine: Creşterea bugetului Apărării va fi discutată săptămâna viitoare cu FMI

Ministrul Bugetului, la Income Magazine: Creşterea bugetului Apărării va fi discutată săptămâna viitoare cu FMI
29 Noi 2014   •   13:41
Ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, a vorbit în cadrul emisiunii Income Magazine despre vizita delegaţiei FMI care va avea loc săptămâna viitoare.

Întrebat ce şanse are România să scape de ţinţa de deficit de 1,4%, în condiţiile în care ţara noastră va primi săptămâna viitoare vizita delegaţiei FMI, ministrul a răspuns:

“Acest draconic 1,4%, în condiţiile în care noi am construit bugetul pentru anul viitor, nu va avea decât două componente suplimentare de discuţie cu Fondul Monetar Internaţional. Şi anume: componenta apărării, unde avem o obligaţie de creştere cu 0,3% - bineînţeles, această creştere care trebuie să se regăsească pe bugetul ministerului Apărării o vom negocia cu FMI, aşa cum au negociat-o şi alte state (…) şi creşterea extrem de mare datorată absorbţiei destul de mare de fonduri europene nerambursabile. Noi estimăm undeva la peste 10 miliarde de lei anul viitor. (…) În rest, bineînţeles că bugetul se va închide pe 1,4%”.

Ministrul Bugetului a precizat că, săptămâna viitoare, autorităţile române vor purta o discuţie tehnică cu FMI.

 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close