Antena 3 CNN Economic Biz News Românii s-au săturat de criză. Au pus plăcerea pe primul loc vara aceasta

Românii s-au săturat de criză. Au pus plăcerea pe primul loc vara aceasta

Românii s-au săturat de criză. Au pus plăcerea pe primul loc vara aceasta
Sursa foto: Foto: dayclickerphototours.com
10 Sep 2012   •   11:26

Românii au profitat de vara aceasta ca să se distreze. Au cumpărat mai puţine maşini faţă de iulie 2011, dar au achiziţionat mai multe motociclete şi au cheltuit mai mulţi bani în vacanţe şi în saloanele de înfrumuseţare. Aşa indică cifrele Institutului Naţional de Statstică.

În luna iulie românii nu s-au înghesuit să-şi cumpere maşini noi. Vânzările acestora au scăzut cu 13 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, păstrând astfel trendul din ultima perioadă. Mai mult succes au avut motocicletele, dar şi piesele şi accesoriile pentru autovehicule. Semn că oamenii au preferat să aducă îmbunătăţiri vehiculelor pe care le deţin deja.

Pentru a avea, probabil, mai mulţi bani pentru vacanţe. Institutul Naţional de Statistică arată că activitatea agenţiilor de turism, dar şi a hotelierilor, a crescut cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vremea frumoasă i-a îndemnat pe turişti să meargă în special pe litoral, dar şi în străinătate. Ca să facă împresie, româncele şi-au făcut mai mult timp pentru a ajunge în saloanele de înfrumuseţare, ceea ce a adus acestora o creştere de peste 5 procente.

În ciuda recordurilor atinse de moneda europeană în raport cu leul, exporturile au scăzut, în iulie, cu aproape un procent. Cele mai multe produse exportate au fost maşini şi echipamente de transport, materii prime şi produse agroaleimentare. Pe de altă parte, importurile au crescut cu un procent.





×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close