Antena 3 CNN Economic Biz News Situaţia ZONEI EURO, asemenea unui "RĂZBOI ATOMIC". Ce s-ar întâmpla dacă Grecia ar fi dată afară din regiune

Situaţia ZONEI EURO, asemenea unui "RĂZBOI ATOMIC". Ce s-ar întâmpla dacă Grecia ar fi dată afară din regiune

Situaţia ZONEI EURO, asemenea unui "RĂZBOI ATOMIC". Ce s-ar întâmpla dacă Grecia ar fi dată afară din regiune
de O.P.    |    31 Mar 2015   •   10:00

Structura actuală a zonei euro este nesustenabilă şi regiunea nu va putea supravieţui pe termen lung decât dacă statele sunt dispuse să renunţe la suveranitate şi să se constituie în "Statele Unite ale Europei", avertizează administratorul celui mai mare fond de obligaţiuni din lume.

Potrivit Pacific Investment Management Company (PIMCO), care administrează PIMCO Total Return Fund, cu active de peste 143 miliarde de dolari, zona euro nu va putea rămâne în forma actuală dacă guvernele din regiune nu vor ajunge la o decizie privind o colaborare mai strânsă, relatează The Telegraph.

Bosomworth a adăugat că ascensiunea recentă a partidelor populiste din zona euro, precum Syriza în Grecia, Podemos în Spania şi Frontul Naţional în Franţa, reflectă nemulţumirea crescândă a populaţiei în privinţa economiei din regiune şi a euro.

"Persistenţa unei slabe creşteri economice se manifestă printr-o lipsă de sprijin pentru moneda unică europeană, care la rândul ei conduce la ascensiunea la putere a partidelor politice care vor retragerea monedei", a spus Bosomworth.

Cu toate acestea, PIMCO nu se aşteaptă la o schimbare în structura zonei euro în viitorul apropiat, în ciuda problemelor create de situaţia din Grecia.

Potrivit lui Bosomworth, zona euro ar avea prea mult de pierdut dacă ar forţa o ieşire a Greciei din regiune.

"Într-un fel, situaţia este similară unui război atomic. Un atac ar fi atât de dezastruos, încât pur şi simplu nu ataci", a spus el.

×
Subiecte în articol: zona euro Grecia
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close