Antena 3 CNN Economic Biz News Vede şi ştie TOT despre jumătate de miliard de oameni. "Este mai periculos decât FMI, Google sau Facebook"

Vede şi ştie TOT despre jumătate de miliard de oameni. "Este mai periculos decât FMI, Google sau Facebook"

Vede şi ştie TOT despre jumătate de miliard de oameni. "Este mai periculos decât FMI, Google sau Facebook"
de O.P.    |    10 Sep 2012   •   09:15

Fiecare click, fiecare imagine pe care o vezi pe internet poate spune ceva despre tine şi obiceiurile tale. Chiar atunci când crezi că eşti singur şi nu te vede nimeni, ceea ce priveşti este văzut de un "ochi care nu doarmne niciodată".

I se spune "Uriaşul tăcut" pentru că cunoaşte datele personale a peste jumătate de miliard de oameni din lume. În Conway, Arkansas, peste 23.000 de servere strâng date despre consumatori pentru o companie care atrage rar atenţia. Compania americană Acxiom a adunat cea mai mare bază de date comerciale despre circa 500 de milioane de consumatori la nivel global, cu circa 1.500 de indicatori pentru fiecare persoană, potrivit cotidianului New York Times.

"Acxiom priveşte viaţa americanilor mai în amănunt decât FMI, Fiscul, Facebook sau Google. Dacă eşti un american adult, şansele sunt mari ca Acxiom să cunoască date precum vârsta, sexul, greutatea, înălţimea, starea civilă, nivelul educaţional, preferinţe politice, obiceiuri la cumpărături, temeri legate de situaţia gospodăriei, planuri de vacanţă şi altele", potrivit publicaţiei ameriane.

În Conway, statul Arkansas, peste 23.000 de servere strâng, aranjează şi analizează date despre consumatori pentru o companie care, spre deosebire de giganţii din Sillicon Valley, atrage rar atenţia. Acxiom Corporation este "uriaşul tăcut" al bazelor de date pentru marketing, o industrie de miliarde de dolari.

Potrivit analiştilor, Acxiom a strâns cea mai mare bază de date din lume cu informaţii despre consumatori şi vrea să afle în continuare mai mult. Potrivit şefilor companiei, baza de date conţine informaţii despre circa 500 de milioane de consumatori din întreaga lume, cu circa 1.500 de indicatori pentru fiecare.

Strângerea de informaţii şi analiza lor la o scară atât de mare, bazată pe informaţii disponibile public, pe sondaje şi alte metode asemănătoare, este perfect legală, scrie New York Times.

Printre clienţii Acxiom s-au numărat bănci precum Wells Fargo şi HSBC, producători auto ca Toyota şi Ford, retaileri ca Macy's şi toate marile companii care caută o mai bună înţelegere a clienţilor.




×
Subiecte în articol: date personale
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close