Antena 3 CNN Economic Biz News Veşti bune pentru România. Creşterea economică, revizuită pe plus de Comisia Europeană

Veşti bune pentru România. Creşterea economică, revizuită pe plus de Comisia Europeană

Veşti bune pentru România. Creşterea economică, revizuită pe plus de Comisia Europeană
Sursa foto: Foto: www.aei-ideas.org
05 Mai 2014   •   17:05

Comisia Europeană a revizuit pe plus estimările pentru creşterea economică a României. Experţii europeni susţin că ţara noastră va avea o cerere internă mai mare şi va absorbi mai bine banii comunitari anul acesta.

Comisia Europeană anticipează că PIB-ul României va avea anul acesta o creştere de 2,5%, trend care va fi urmat şi anul viitor când se va înregistra un avans de 2,6 procente. Estimările făcute acum de comisie sunt în creştere faţă de cele anterioare, când se vorbea de o creştere de numai 2,3% pentru acest an.

Asta pentru că experţii europeni estimează că în ţara noastră cererea internă va deveni treptat principalul motor al creşterii economice, susţinută anul trecut în principal de exporturi şi de recolta agricolă. De asemenea, investiţiile vor creşte, sprijinite de o mai bună absorbţie a fondurilor comunitare şi de marile proiecte de infrastructură.

Pe de altă parte, Fondul Monetar Internaţional şi Guvernul mizează în acest an pe o creştere economicã de 2,2%, urmată de o accelerare la plus 2,5% în anul următor. Aceste date apar în ultima scrisoare de intenţie transmisã creditorului de la Washington de către România.

×
Parteneri
Sticlele ce nu vor mai fi acceptate de aparatele de reciclare, de la 1 iulie
x close