Antena 3 CNN Economic Biz News Business Probleme grave pe aeroportul din Sibiu descoperite la recepţia lucrărilor de modernizare

Probleme grave pe aeroportul din Sibiu descoperite la recepţia lucrărilor de modernizare

Probleme grave pe aeroportul din Sibiu descoperite la recepţia lucrărilor de modernizare
Sursa foto: aeroportul din sibiu
05 Apr 2010   •   11:41

După o investiţie de 70 de milioane de euro, beneficiarii lucrărilor de modernizare a Aeroportului din Sibiu au constatat că pereţii, plafonul şi pardoseala sunt pline de fisuri. În plus, megainvestiţia de la Sibiu a dus şi la situaţii periculoase: uşile sunt prea mici pentru ca maşinile de pompieri să poată intra pe pistă în caz de incendiu.

La Aeroportul din Sibiu procedura de recepţie a lucrărilor de modernizare a început încă din septembrie anul trecut şi nu s-a terminat nici până acum. Totuşi, problemele nu au întârziat să apară. Beneficiarii au constatat multiple fisuri în plafonul care desparte parterul de etaj, în pardoseală şi în peretele aflat în spatele birourilor de verificare a bagajelor, scrie Evenimentul Zilei.


Pentru modernizarea aeroportului, Consiliul Judeţean a investit 70 de milioane de euro. Este cea mai mare sumă alocată din bani publici în Sibiu în ultimii 20 de ani. Aleşii locali spun acum că nici nu se pune problema ca reabilitarea să se facă tot cu bani publici.

Costurile de reparaţii vor putea fi stabilite abia după întocmirea unui proiect de reabilitare. Acestea ar putea fi suportate de toţi cei implicaţi în derularea modernizării, începând cu proiectantul şi firma de consultanţă şi terminând cu constructorul.

Iar problemele constatate nu se opresc aici. Angajaţii au descoperit că pe niciuna din cele şapte uşi nu pot intra maşinile de pompieri. Uşile au fost proiectate la dimensiuni prea mici pentru gabaritul noilor autospeciale. Două uşi au fost sparte şi lărgite, în timp ce restul de cinci nici acum nu pot fi folosite.

Antena3

×
Subiecte în articol: Sibiu aeroport modernizare
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close