Antena 3 CNN Economic Biz News Business Soarta pieţei telecom, în valoare de peste trei miliarde de euro, se decide în aceste zile

Soarta pieţei telecom, în valoare de peste trei miliarde de euro, se decide în aceste zile

Soarta pieţei telecom, în valoare de peste trei miliarde de euro, se decide în aceste zile
Sursa foto: Foto: bth.se
11 Sep 2012   •   07:37

Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii scoate la licitaţie frecvenţe radio pentru servicii de telecomunicaţii mobile pentru următorii 15 ani. Negocierile începute luni continuă şi astăzi.

Prima zi de negocieri s-a încheiat fără un rezultat clar, pentru că cererea a depăşit oferta, potrivit Aurorităţii de Regelemntare în Comunicaţii. Aşa că cele cinci companii care se luptă pentru licenţe vor reveni la masa negocierilor.

Rundele primare se vor încheia când cererea de blocuri de frecvenţe nu mai depăşeste oferta. După aceste runde, licitatia poate continua pentru frecvenţele ca re nu au fost cerute iniţial de către operatorii telecom.

Statul scoate la licitaţie un spectru radio pe care pot fi oferite servicii de voce, dar mai ales de date, potrivite pentru dezvoltarea noilor tehnologii 4G- următorul standard în domeniul comunicaţiilor mobile.

Este prima oară când în Romania licenţele se acordă printr-o procedură de selecţie competitivă. Statul speră să obţină cel puţin 700 de milioane de euro de pe urma licitaţiei.

Piaţa telefoniei mobile depăşeşte 3 miliarde de euro şi 23 de milioane de clienţi. Standardul 4G permite viteze de 50 de ori mai mari decât cele mai rapide reţele 3G instalate acum.



×
Subiecte în articol: telecomunicatii negociere
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close